Cita med sin nya vän....

När vi kommit hem från Kolaboda kom Cita på besök. Jag och hon gick på några prommisar och senare så tog vi det bara lungt allihopa.

Dagen efter på fredagen for jag, Sandra, Gugge och Cita till stan och shopade lite på rean. Jag köpte en ny datastol, och lite prylar till kameran som jag köpte av Johannes. Sandra var inte så nöjt på mig och Gugge, hon tyckte att vi stressade henne :), eftersom vi hängde på henne i klädaffärerna....

Vi köpte kex och ost till kvällen, vi tänkte se körslaget och ha det trevligt. Och då kom det två itressanta gäster på skoter.
När Daniel, min farbror, kom in ensam blev Cita tokig. har alldrig hört henne skälla så förr. Men det lungnade sig lite gran till vi gick ut och hälsade på Ilo, Daniels schäfer. De skälde lite på varann först, men då vi började leka med dem så gick det riktigt bra. Men Cita bestämde :), och Ilo var en gäntleman som lät henne göra det :) 
När vi sen gick in så låg de på var sin sida av rummet och bra såg på varandra lite blygt, kanske blev de lite kära i varandra :) Ilo vågade alldrig riktigt komma för nära henne, men då Gugge lurade dem att det knackade på dörren, då var de som två riktiga vakthundar. De stog båda tätt intill varandra och skällde på dörren...

Dagen efter då Daniel kom tillbaka för att hämta skotern från kvällen innan hade han med sig Ilo igen, och vi var ute med Cita då. Vi körde lite lekar med dem till de skulle fara, men Ilo ville stanna kvar. 
Cita blev nog lite svartsjuk då också, för då jag hade drakkamp med Ilo så kom hon och skällde på honom. Hon vill kanske ha mig för sig själv, lille gulle Cita :)

Nu idag lördag så for Sandra till stan själv och shopade, vi FICK INTE följa med :). Där köpte hon bla ett likadant koppel till Cita som Ilo hade på sig, ett som blinkar runt halsen, riktigt bra när det är mörkt ute. 
Medan hon var borta gick jag ut med Cita, och Gugge försökte förjäves att flyga sin KiteWing. han har haft otur med vinden hela tiden, men nån gång kommer han nog att kunna flyga fram över snön.
När Sandra kom hem pakade de ihop och vi sa adjö och de for hem till Älvsbyn. jag stannade kvar med pappa ett tag och vi såg på spåret-reprisen. Sen for jag hem, för första gången på flera dagar.

GoD JuL på er alla 
"Ilo, Cita nye hundkompis"

Julafton i Kolaboda

Jag var uppe tidigt på morgonen, och var klar halv tolv då vi planerat att fara, jag och pappa, till Kolaboda. Men han var inte klar, och jag stressade på honom lite grann. För jag ville hinna fram till "Kalle".
Brorsan hade bett oss ta med en bordsantenn för att se om det gick fixa till deras tv, för de hade tappat sina kanaler. Vi kom tillslut fram ganska precis till "Kalle" skulle börja, men tyvärr så gick det inte att få till antennen, för den var av. Vi tänkte då se reprisen vi datorn men det gick inte, för de sände allt utom "Kalle" i repris. :(
Carros föräldrar och syskon kom och vi åt julmat, som vi alla tagit med oss olika delar utav. Det var riktigt gott. Sen fikade vi och öppnade julklapparna. Johannes och Carro hade köpt nått urtidsdjur som vi alla fick, och som vi nu ska tävla om i att få den största individen, innan de dör :)
När Carros familj for hem spelade vi Geni, som de hade fått. Otroligt nog vann pappa. :)
Sen sov vi natt.

Dagen efter tog vi det lung, fixade antennen och satt lite framför datorn. Mitt på dagen for jag och pappa hem för Sandra, Gugge och Cita skulle komma från Älvsbyn.Johannes och Carros "riktiga julgran"

Uppesittars med bingo

I tisdags hade vi samlats några kompisar hos John och hans familj. Vi spelade bingolotto, drak lite öl, vin, glögg och hade trevligt framför tvn.
Som vanligt så var jag ett nummer från flera storvinster, bla en resa till Brasilien och 50.000 kr.
Men vann gjorde jag, som förra året så fick jag en ny lott, oturligt nog :(

Granen står så grön och grann i stugan....

Jaja, inte ska jag kalla den för alltför snygg inte, men nu är den pyntad och klar. Lite krokiga grenar och en hel del döda lampor. Men skit samma den lyser upp lite grann i hörnet den står i. 
 
                     


Tråkigt

Idag var jag ut en snabbis på Datorbutiken.com upptäckte jag att de gått i konkurs.
Synd, tyckte de var en rätt så hyfsad internet affär. Har själv köpt 2 st datorer genom dem genom åren.


R.I.P

Julledig...

Ja då har vi haft julbord med jobbet och jobbat sista dagen innan julen. I år åt vi på Taste på solbacken, det var ett "godkänt" julbord, inget speciellt. Men har man redan ätit ett "riktigt" gott julbord redan så är det lätt att hamna i unerkant. Vi har ätit här en gång förr, i samma lokaler fast då var det andra ägare. Och då var det riktigt illa.

Nu ska man se vad man ska hitta på under ledigdagarna man har. Lite jakt kanske, och sen så ser man ju fram emot julafton som jag och min far ska fira hos lillebrorsan och hans flickvän. Jag har pratat med honom om det går bra att vi sover över där så man inte behöver köra hem på julafton, och det gick bra. Då kanske man till och med kan få sig en liten julsnapps :) Detta blir första julen som jag inte firar i frostkåge, och även första som mamma inte är med. Hon är och hälsar på mina bröder i södra sverige under en månad.

Aj, shit.... får inte glömma bort att köpa bingolotter till uppesittars på tisdag. Har nämligen gjort det en gång för flera år sedan. Och då gjorde jag en egen lott :) inte lyckades jag få bingo heller. Fast i fjol tror jag faktiskt att jag vann, en ny lott om jag inte minns fel :( . Vi kör också julklappsspelet, det är himla festligt, hitills har jag då alltid fått med mig nått hem. Iår ska vi vara hos John Roos och hans familj. Ska bli roligt att få se hans lilla för första gången.

Hmm vad händer mer, jo imorgon kanske jag ska vara tomte för några småttingar här i byn, vid mullekojan. Ska bara luska ut var riktigt den är :) . Sen fyller Hanna år också, ska ge henne ett paket och hoppas på att få smutta på en tårta kanske.. Sen ska jag och pappa fara och se Lövångersrevyn, och kanske en till revy ute i borshen nån stans. På nyår blir det troligen tillsamman med de jag brukar fira nyårs med, och i år tror jag det är vi killar som ska göra maten..... tror det får bli pytt i panna.... Sen kommer jag snart att få träffa min älskingshund snart igen, kram på dig Cita.


"Is" bad :)

Man har hört talats om att bada i en isvak, men detta tar priset :)


Tuff julbelysning ......

....... men troligen dyrt :)
       


Pang

Jag och Kent for ut tidigt i morse och skulle jaga räv och rådjur. Han har redan skjutit sitt rådjur för i år i Frostkåge, men inte jag. Vi smög oss fram utmed de snötäckta ängarna. Efter ett tag kom vi fram så vi såg stället vi skulle till, "viltåkern". Där växer vegetationen igenom snön och det brukar vara mycket spår där. Och där stog ett rådjur. Vi smög oss närmare men då vi kom fram hade djuret, troligen en get ställt sig längre in på åkern. jag la mig tillrätta men jag fick inte till något bra skjuttilfälle, såg bara bakryggen och skallen. jag höjde stödet, men geten tog sig undan innan jag var klar och hoppade in i skogen. Vi kollade runt lite och efter en stund beslöt vi oss för att gå tillbaka och se på andra sidan av skogen. Helt plötsligt säger Kent till mig "Där ett kid, inne i skogen", först såg jag den inte. Då  jag såg den tittade det mot oss. Dett blir ett snabbt fristående skott. Upp med bösan, osäkra  PANG. Skottet tog bra, just bakom bogen. Kidet hoppade runt och föll dött ner till backen, och se på fan, det var en bock. Hade börjat på att få små utskott... tredje rådjuret, och tredje bocken :) Men första som jag tar ur helt själv, men vi tog den till min pappa som flådde den.

Efteråt tog vi oss en tur med skidor i Drängsmark, skulle se om vi hittade några orrar. Jag hade lånat skidor av en kompis för bindningarna på mina var paj. Men jag fick dem inte över skorna så Kent fick ta dem och jag hans "vita blixten" skidor.
Usch och fy, det var jobbigt, har ingen vidare kondis, och bössan på axeln käns riktigt bra efter ett tag. Vi fick inte några fåglar, för de som syntes var bara höns, och de är fredade nu.Nu sitter jag här hemma och pustar ut, och ikväll blir det nog att se hockey på tv, AIK möter Rögle.

Julkonsert

I onsdags var jag och mamma till stan och såg på när Tilde hade uppvisning med sin körskola. De sjöng julsånger och andra spelade olika instrument. De var jätteduktiga allihopa. Och när jag sedan frågade Tilde hur länge hon hade tränat svarade hon att de bara hade hålit på i några veckor. Och ändå ett sådant resultat.
Efteråt var vi förbi hemma hos dem och fikade och Tilde fick lite presenter av mormor (min mamma) för hon fyller år till helgen och då är inte mormor hemma... hon fick bla en sminkdocka, som hon började sminka direkt.

Bra sjunget Tilde...Yes..

Ja då hade man köpt första hälften av klapparna. Mamma ska ju bort under julen så jag har köpt hennes julpaket och Sandra och Gustav ska fira i Älvsbyn, så de ska få deras nu också (men inte öppna innan tomten kommer) älskade Cita kommer också att få en fin klapp :) Sen gör jag lite extra på jobbet, men vi får se då de är klara.Varför ska alltid vidrutetorkarna krångla precis framför den som körs synfält och bara där.... hmm det kan man allt fundera på. Tur man inte kör som en riktig idiot :)

Rävjakt

Ikvällst for jag och Kent ut på en liten måntursjakt efter räv, men det bli igen fångst. Det var hyfsat ljust ute, men fullmåne hade nog hjälpt lite mer. Men det kom ingen räv på lock. Men vi hörde troligtvis en eller flera älgar som gick runt i skogen och ströva. Och lite kyligt blev det efter stund.

"det var lite mörkare då vi var ut :)"

Julbord

I fredags var jag på mitt första julbord för i år. Jag och pappa var på Solvik, där LRF hade ett riktigt gott julbord.
Det var riktigt mycket folk där, ca 180st, så man fick vänta ett tag på maten, men det var det värt. Men oj vad man äter. Inte bra för kropp och själ skulle jag tro, att äta så mycket på en och samma gång menar jag :)
Efter maten kom tomten förbi till barnen, och det var lite allsång. Sedan var det utlottning av en drös med fina priser, bla en tramp traktor med skopa modell Fent. Men jag och pappa vann inget på våra lotter. Han som satt brevid mig köpte fem lotter och vann på fyra utav dessa, lagom tur.


"hadde man vunnit denna hade den blivit en bra julklapp :)

Typiskt...

Att det alltid ska bli så här när man ska göra något åt sig själv. Här stannar man efter jobbet och är riktigt noga med allt så att resultatet ska bli riktigt bra. Och så blir det helt åt andra hållet. Det finns en "lag" man skämtsamt brukar använda sig utav, men jag har glömt vad den kallas, då allt går åt skogen. Det gjorde det för mig i alla fall.
Ytan som jag var noga med blev fin, gjutningen gick bra. Men de #¤£$*&" kärnpallarna som jag noga mätte ut, ja de gav inget. De smälte upp för fort och kärnan reste sig och det blev hål där det inte skulle vara :( Jaja, det är bara att bita ihop. tredje gången gilt. För det blir tredje gången nästa gång, eftersom första gången, ja då kom järnet inte ens in i formen, :) Och den jag gör om nu, den kommer att få en riktigt upppallad kärna så det inte ska kunna gå fel... men som sagt det gör det väl ändå . :)
Vad jag gör, det ska jag lägga ut sedan, för jag måste nämligen även göra nått annat för att den ska bli färdig. Och det kan jag inte tillverka på jobbet. Eller vänta, jag kommer nog att hålla till där då jag gör det....
Många vet vad det är, men några vet inte om det så jag säger inget ännu...

Ha, jag kom på vad lagen hette som jag talade om. Den heter Murphy's law "if anything can go wrong, it will." :)


Ett blivande storfan

Igår var jag över hos Kent och Hanna och såg hockey, Djurgården-AIK. Det blev bestämt att jag skulle komma över och se den hos dem. Men då jag kom dit runt halv sju, ja då var ingen hemma. Kent, du kunde väll ha nämt att ni skulle på barnkalas.. :)
Men det var lungt jag kom mig in ändå. Tänkte att jag kunde se tv till se kom hem. Men jag hittade inga kontroller så jag fick nöja mig med att sitta snällt i soffan och gosa med Findus (deras kattrackare som bet mig "riktigt" hårt några ggr).
Matchen vi sedan såg var en riktig tennismatch. Fram och tillbaka hela tiden, men djurgården hade inget riktigt tryck i sina anfall. Resultatet blev ändå hyffsat, 0-2 till AIK.
Carl, deras lille busfrö, han kommer att bli en riktig AIK:are. han var inte stilla en stund. Sprang runt med klubba och åkte runt på golvet som han sett AIK göra då han följt med Kent på hockey. Och sitter man själv på golvet så får man passa sig, ibland kan man få sig en tackling :)
 
   
 
"Bilderna blev lite suddiga, gick inte få honom att stå still :)"

Yeah right, that´s ok

Idag hade vi besök av en man från England på vårat jobb. Han kommer från Sala, en av våra stora kunder. Vi skulle gå igenom alla modeller som de har hos oss. Johan var frisk idag och tog hand om honom, visade vår industri och började gå igenom modellerna. Tur tyckte jag, för annars hade jag fått gå med honom och jag är inte riktigt säker på min engelska.
Men vid lunch fick jag ta över och forsätta, och det gick riktigt bra. Var bara lite svårt att komma igång, men sen flöt det  bara på. Så nästa gång behöver man inte oroa sig, för nu vet man ju att det går bra. Det är bara det där med att våga prova. Det är ofta lättare än man tror :)

RSS 2.0