Ja då har man julpyntat lite hemma.

Köpte lite nya ljustakar och nya gardiner till köket och vardagsrummet. Nu har man fått lite julstämning i alla fall.

Igår skjusade jag mamma och pappa till stan, de skulle se Rally brudar på bio, och sedan sova på hotel Malmia. Som tack bjöd de mig på middag på Viking. Vi åt alla varsin plankstek. Det smakade riktigt bra men sparissarna fick mamma och pappa :)

     

 

Titta Sandra jag kan också

Och gott blev det också, men är inte den nyttigase bullan man ätit.. Jag hade saffran i också. Nu mins jag inte hur det smakade hos Johannes och Carro. Men saffranen tog bort eventuell Wienerbröds känsla. Fast de såg ut som tjocka Wienerbröd..
Ska jag vara ärlig så hjälpte mamma till lite grann, men inte mycket. Hon gav råd, la degen i formen och duttade ut smeten :)

"Recept finns på min systers blogg."  jagsandra.blogg.se

Det nya omklädningsrummet...

Ok, här är slutresultatet av ommålningen i vår omklädningsrum på jobbet. Förr var allt i en grön aktig färg. Nu går allt i grått och rött. Förutom vårt största AIK fan, hans skåp målade vi (jag) lite speciellt på insidan. Vart riktigt bra.


"Ett SAIK fans klädskåp"

 
"Våra andras skåp är röda på båda sidor"


"Min något, på bild, otydliga namnteckning"

Tack för skottningen pappa.


True Blood

Ja då har sista avsnittet på denna underbara serie sänts i USA. Tur är väl det att den redan efter två sända avsnitt blev klar för en säsong till. Men man måste vänta till sommaren innan den börjar sändas. Känns lång bort men det ska nog gå fort.


"go bite yourself´s"

Snö+blåst = ett rent helvete

Idag stannade jag kvar på jobbet ett tag. Håller på med en överaskning till en arbetskamrat. Det jag hann med i dag blev rätt så hyffsat. Nu ska jag bara låta det torka och försätta imorgon. Vi håller på att måla om i vårat omklädningsrum. Och en kommer att få sig en överaskning. Blir han inte nöjd, ja då tar jag "målningen" själv :) jag skriver mer och visar biler sedan, när det är klart...
Klockan blev sju innan jag kom hem, efter att ha vänt om vid frostkågekiosken och hämtat telefonen jag hade på laddning. (jag hämtade även ut ett paket på posten). Och när jag kommer hem, ja då var uppfarten oskottad. Så det var bara att börja skyffla snö. Det blev bara infarten och där bilen ska stå, fick känningar i ryggen så jag sluta. Fan att det ska blåsa när snön äntligen kommer. Finns inget värre än att skotta drivsnö. Och det är ändå rätt hyffsas mycke att skotta för hand hos mig. Och inte blir det lättare då alla grangårdar är skottade med traktor. :(
Det som var otroligt var att det inte fanns någon plogkant vid stora vägen, det brukar det alltid vara annars.
Nä nu får man hoppas att det slutar blåsa snart, och se hur man har det i tyggen imorgon...


Oj då, vilken tabbe :)

Min käre far ställde upp att vara hemma hos mig idag när jag jobbade. Mamma kunde inte för hon är och gästar min lillasyster. Komunen skulle nämligen komma och läsa av vattenmätaren mellan 08:00 och 11:00. Och man vill ju inte ta ledigt från jobbet flera timmar för en sak som bara tar några sekunder att utföra. Varför kan de inte bara ge en tid istället. Pappa skulle göra annat också så han ringde och hörde vilken mer exakt tid de kunde komma. Så de kom redan vid 09:00. Hade han inte ringt hade de säkerligen kommit 5min i 11. :)
Äsch, till saken nu. jag for förbi pappa hemma i frostkåge efter jobbet. Vi åt mat och läste tidningar ett tag innan jag for hem. jag läste b.la "Landburks magasinet". I slutet av tidningen fanns det ett korsord man skulle lösa och sedan skicka in för att tävla om några priser. Jag kollade bara snabbt förbi sidan men upptäckte en sak. Längst ner på sidan fanns nämligen lösningen på korsordet som man nu skulle skicka in. Det kan man kalla tabbe, ha ha :)


Nu är den lilla bilden ganska suddig, men man kan se att det är samma korsord som det stora. :)

Apropå rådjurs jakten.

Har inte skrivit hur det gick med jakten i fredags. Inge vidare, jag vaknade och kollade ut, men tyckte att det var för dåligt väder. Kännde inte för att gå ut och ligga i det blöta slasket. Trodde faktiskt att det skulle vara lite kallare. Men skitans också. Naturen råder ingen över. Så det blev ingen jakt, inte på hela helgen faktiskt. Får hoppas att det blir nu till helgen istället. Så rådjuren kan ta det lungt ett tag till :)

La till en bild på en glad Bambi, även om han inte är något rådjur :)

AJ AJ

Första dagen man jobbar dagtid, och vad händer. JO man försover sig. Jag har ändå en rätt hyffsad bortförklaring denna gång. Eller ska man kalla det för det, snarare bara "förklaring".
Jag la mig och sov i god tid, men jag upptäckte inte att batteriet var nästan slut på mobilen då jag ställde klockan. (andvänder mobilen, för till den vanliga väckaren vaknar jag inte till.) Vaknade kvart i nio och kollade på klockan.... "Aj aj, men varför har ingen ringt och väckt mig" tänkte jag, och tittade på mobilen. Den var "död". Satte den på laddning och såg då att de var en hel del missade samtal, de hade saknat mig i alla fall :)"Jag har nu ändrat lite på mina gamla inlägg, eftersom det fanns nån/några som tyckte att jag tryckte ner på folk. Så är och var inte fallet, och de som känner mig som den jag är vet nog även detta. Men eftersom det fanns de som tolkat fel så tog jag bort en hel del. Och skulle det finnas nån som tycker nått så är det bara att skriva en kommentar. JAG läser alltid en kommentar innan den läggs ut, och skulle någon inte vilja att komementaren publiseras så skriv det i kommentaren så sätter jag inte ut den.  Det känns bättre att få dem direkt och kunna ändra på "eventuella missförstånd" än att få höra om dem genom omvägar. Tack på förhand Andreas."

Rådjur, passa er.

Imorgon ska jag föesöka ta mig ut på en jakttur. Det börjar var ett tag sedan, man har inte riktigt haft tid. Har varit jobb eller annat och helgerna har man oftast inte varit hemma den sista tiden. Nog kan man ha hunnit ut en stund efter jobbet iblan, men det känns så stressigt att köra hem, slita på sig kläderna och fara ut direkt för att hinna jaga en stund innan det blir mörkt. Och nästa vecka då börjar vi gå dagtid, och då är det mörkt då man far till jobbet och när man far därifrån. Nä, är det bara skapligt väder så ska jag ut imorgon. Sista fredagen man är ledig på ett tag.
Får nu snön ligga kvar så blir det kanske att dra på sig vinderdräkten. Men det vet man inte förn på morgonen. OCH då är det bara för rådjuren att pass upp, eller räven om han skulle titta fram :)

Kolla just vädret, och det ska var lungt på vindsidan och kanske snöa lite grann, låter inte som om det ska vara så farligt. Men man får se imorgon.....
 


Bara hoppas att nått liknande kommer fram ur skogen, detta är min trofe från förra året....

Ledarskaps utvecklingen

Ja då hade gjort bort halva ledarutvecklings kursen. Nu är nästa kursdagar inte förns den 26-27 januari. Långt bort, man får hoppas att man inte glömmer bort det :)
I veckan har vi mest diskuterat och hållit på men uppgifter angående spelregler för möten och dylikt. TIll nästa gång skulle vi läsa en bok som vi skulle välja ut godbitar ur, läsa en tidskrift men jag valde 2 st.
Boken jag valde att läsa handlar om hur man på olika sätt ska prata med sina medarbetare. Bl.a att om hur man ger kritik på bra sätt, ger beröm, eller bara får igång ett samtal. Den ena tidskriften hanlar om hur man lägger fram nya förändringar så att de berörda ska bli intresserade och vilja ta tag i dem och inte förkasta dem. Den andra tidskriften tar upp lönesättning. Den tog jag för att jag kommer att hjälpa till med att ta fram ett nytt lönesystem hos oss.
Utöver detta ska vi även ta fram ett eget utvecklingssamtals underlag som vi ska försöka införa hos oss på våra arbetsplatser. Vi ska kunna visa hur, när och om vad det ska handla om o.s.v. Det kommer att bli intressant och jag vet på ett ungefär hur jag ska gå till väga.

Firmafest på Nordic Light

I lördags hade vi firmafest på Nordic Light i skellefteå. Vi käkade tacobuffe och drack lite jästa drycker. Sen blev det ett bad i bubbelpolen och en hel del karaoke.
Jag har alldrig varit på Nordic Light förr, men oj va fint det var. De har nog lagt ut en hel del pengar på att bygga en fin relaxavdelning. Hoppas bara att vi skött oss och inte förstört möjligheten att få återkomma...:)

Finns lite mer avslöjande bilder också, men de lägger jag inte ut.
Man vill ju inte "hänga" ut sina arbetskompisar :) 

Grattis på farsdag, pappa.

VI firade farsdag en dag tidigare i år. Mamma hade gjort norrländs kebab (älgskav) och vi mosade potatis att ha till.
Tyvärr så kunde jag inte vara med och fika för jag skulle iväg på firmafest. Men vi hade trevligt, pratade om hur vi var som barn. Frågade mina syskon om de hade fått stryk nån gång. Men de hade bara fått en och annan luvning. Jag däremot fick smisk på min bara stjärt en gång. Och sen dess har jag varit en liten ängel ;).

Stor kram till dig pappa på farsdag. KRAM


 

Här tänkte jag ge några tips på bra bokserier.....

OK, jag gillar faktiskt att läsa böker. Det är avkopplande och får fantasin att springa iväg. Brukar alltid läsa innan jag somnar (om jag inte är för trött då jag lägger mig d.v.s). En bra film är bra, men en riktigt bra bok är "underbar". Gillar känslan att förflyttas till en annan värld, sjunka in i det undermedvetna och vara ett med boken. Men för att det ska funka måste ju boken vara bra. Tänkte nu ge några tips på bra böcker/bokserier/författare som jag läst eller håller på läsa.

Minette Walters: Jag börjar med en författarinna som jag har lite blandade synpunkter på. Hon är från England och har skrivit en hög med thriller´s (alla fristånde). Har faktiskt bara läst några av hennes första böcker. De kan vara dryga att läsa, och man tappar lätt suget i vissa. Några har haft riktigt konstiga slut. Men flertalet av de jag läst har varit värt besväret. Den bästa titlarna är "Bränningen" och "Dödlig list".

 
Lee Child:
OK, här kommer en riktig favorit. Gillar man thriller´s med fartfullt innehåll ska man läsa Lee´s böcker om Jack Reacher. Böckerna handlar om en f.d amerikansk militärpolis, Reacher, som reser omkring i U.S.A och hamnar i olika situationer. Bökerna har fristående handlingar men man bör läsa dem i kronologisk ordning, eftersom att man får lära sig om olika karaktärer som kan dyka upp i en annan bok.
Jag tycker att alla boker som jag hittils läst är bra. Ingen har varit trög. Det är action från pärm till pärm.


Dan Brown:
Honnom känner nog de flesta till. Hans bökker är underbara. Första boken "Da Vinci koden" var riktigt bra, mycket bättre än filmen (filmen är sevärd, hoppas andra filmen är det också). Sen läste jag den andra, och den var mycket bättre än först, och så pågick det. Böckerna blev bara bättre och bättre. Dessa böcker bara måste man läsa. 
 

Stieg Larsson:
Här är den bäste författaren som sverige haft, tyvärr så dog han för nått år sedan. Han skulle visst haft en kladd på en fjärde bok i "Millenium"-serien. Men den kommer inte att publiseras eftersom den inte var färdigställd. Synd synd. Jag har läst de två första (har den tredje, men läser just nu på en annan bok), och de var riktigt bra.


Margit Sandemo: Oj, oj, här har vi den som är roten till min boklust. "Sagan om Isfolket" är de första böckerna som jag läste, och jag har läst dom flera gånger, minst tre iallafall. har tappat räkningen. Har läst om dom med omkring 5-6 års mellanrum. I serien, (på hela 47 böcker), får man följa en familj och deras öden från 1400-talet fram till 1950-talet. Dessa böcker inehåller allt, t.ex förbanelser, häxor, krig, kärlek, sorg. Jag är lika berörd varje gång som de man följt under flera böckers tid dör, även efter att ha läst bokserien flera ggr. Sandemo ska ha skrivit flera liknande serier, men de har jag inte läst.


J.J.R Tolkien: Här kommer fantasyn´s urfader. Har läst "Härskarringen-triologin", "Bilbo", "Sillmarilion" och några av de andra böcker han skrivit som utspelar sig i Midgård. Sillmarillion är en lite speciell bok. Mins att jag försökte läsa den som barn, men den var svår. Den är som en bibel kan man säga. Den berättar hur värden i Tolkiens fantasivärld uppkom och sträcker sig fram till triologin startar. Detta är riktiga kultböcker, ett måste i bokhyllan.....


Diana Gabaldon: Detta är vad jag just nu håller på att läsa, jag är på andra boken om i en serie på hitils sex-sju böcker. Dessa böcker kan man nog likna lite med böckerna om Isfolket, fast med mindre övernaturliga inslag. Det är en episka kärlekssaga om Claire och Jamie. Claire är en kvinna född på 1900 talet som råkar ut för en tidsresa tillbaka i tiden till 1700-talets skottland. Där upplever hon kärlek, krig och tragedier. De två första bökerna har varit riktigt spännande, så snart börjas det på med den tredje....

Hoppas att detta kan inspirera andra att sätta sig ner med en bra bok, sjunka ner i fantasin och försvinna in i drömvärldarna djupt inne i våra hjärnor och hjärtan.....synd bara att jag inte gillar hård pärmar, läser oftast bara pocketböcker, för de är lättare att ha i sängen. och felet med pocket är att de kommer ut långt efter att de hårda har utgivits.....snyft.


"Min bokhylla just nu, och lite dvd-filmer :)"

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN, GUSTAVNYA ÅTAGANDEN......

Jaha, då hade man fått mer att göra på jobbet. Johan kallade in mig på kontoret. han ville att jag skulle ta över hans uppgift att planera smältorna, iallafall tillsvidare. Våran VD ska vara borta en del och Johan får ta över mycket av hans uppgifter.
Det är OK för mig att planera, för jag har gjort det många ggr förr, varje gång Johan inte är närvarande, sjuk eller har ledigt.

Men det är roligt att man får fler uppgifter, det blir mer att göra men man känner sig uppskattad och betrodd.

KOLABODA

Johannes ringde och hörde med mig om jag ville komma till dem i Kolaboda och äta kräftor.
Jag slängde mig i bilen och for iväg ner mot de snötäckta platserna....
Jag hittade dit, men höll på att köra för långt. Men om man se Burträsk´s ljus i natten´s mörker, ja då vet man att man kört för långt.
När jag kom fram så var de i stallet. Carro matade hästarna med morötter och Johannes tinade upp kranen på väggen med varmvatten. Johannes presenterade mig för fölet och sa att alla hästarna var snälla. Men då höll fölet på att trampa mig på foten :)
Jaja, nu håller brorsan på att göra klar maten så vi får äta. Sen ska vi se film, vet inte riktigt vad det blir än.
Imorgon ska mina föräldrar och min storasyster komma hit till Kolaboda. Vi ska fira min brors 23-årsdag. Han fyller igentligen år den 3e november, men det är enklare att samlas en helg.

ja då har vi ätit. Det var gott men himla söligt som det brukar bli med kräftor.... 

  

     "Carro sitter i deras datahörna" 


     "Kräftor, gott men söligt"  
                                    

     "Rambo, deras ena katt"  
                                   

     "Deras nya akvarium"  
                                    

    "Första snön i vinter"


RSS 2.0