Byadansen

   Idag var det dans i Frostkåge. Vi firar minnet av 200 år av fred. Det var här som fredsavtalet, eller vapenstilletåndet, skrevs på den 2 september 1809 mellan Sverige och Ryssland. Imorgon är det avtäckning av en minnessten.

   Jag tog med mig Wolf dit för att köra lite miljöträning. Vi höll oss utanför tälten så inte musiken skulle vara så hög. Wolf fick träffa en hel del nytt folk men även en del nya också. Han skötte sig jättefint. Får se om vi far dit imorgon också. Men vi får se, de ska troligen skjuta salut då och det vill jag inte vill utsätta honom för.

   Tog även med honom till skjutbanan i Drängsmark idag tillsamans med Kent. Han skulle skjuta lite av sina handladdade skott och se vilken som passar bäst. Han var inte riktigt nöjd med resultatet. Jag däremot var hyffsat nöjd. Skjöt några skott, tre övnings- och 3 jaktskott varav ett var på stående utan stöd. Alla sköts på runt 90m och alla satt samlade, även det fristående gick bra.
   Wolf var heller inte så brydd av smällarna. Vi lämnade honom i bilen en bit ifrån, och han var då nöjd och glad.


Första gången på hundklubb.

   Nu har jakten startat på allvar. Men Jag har inte jagat så mycket ännu. Har blivit några turer efter rådjur, en på gäss och igår följde jag med på grävlingsjakt. Men ingen av gångerna har get något resultat. Men det kommer fler gånger. Om en vecka så startar älgjakten här i norrland, och då kanske det smäller. Jag ska nämligen sitta på ett nytt och hett pass.

  I torsdags fick Wolf för första gången fara på hundklubb. Då blev han nämligen 4 månader och ingen hindra honom ;) .
Vi var till OG Skellefteå. Sandra körde plats och långa inkall med stopp tillsamans med hennes hund Cita. Med Wolf körde vi lite inkall och lek. Han var förtjust i de andra schäfrarna, och skällde lite på några rottweiler. Alla tyckte som vanligt att han var fin, och att han hade grovt skall för att vara valp. En kvinna tyckte som veta att vi ska få det jobbigt med honom och Cita för att de är hane och tik. Men det tror inte jag. De bor ju inte tillsamans, träffas bara och umgås. Så det tror jag inte kommer att bli nått problem alls.

   Det som är roligast just nu är att Cita har börjat vilja leka med Wolf nu, men han är inte riktigt med på noterna ännu. Hon är lite för stor och snabb tycker han. Men snart så vet de nog hur de ska leka med varandra på riktigt.
Ilo vill också leka men han är lite för hård han också men det kommer också........

..... kom just in igen efter en liten morgon prommis. Nu var alla nästan alla hundar runt om här vakna. Wolf hälsa lite på dem med lite skall. men tyckte det var lite otrevligt att ha en gråhund bakom sig hela vägen.

"Wolf i ny och gammal pose"
 

"Cita kör lite hopp och inkall"
     

     

"Wolf tittar på när Cita och andra hundar tränar lite"
     


Börjat om att jobba....

   Har inte hunnit med att sriva nått på ett tag nu. Har nämligen börjat om att jobba efter sex veckor semester.
Nu under veckorna så sköter min mamma och min syster om Wolf under dagen då jag jobbar. Det blir fyra dagar i veckan. Oj va glad han blir då jag kommer hem.

Igår var även sandras hund, Cita, här hemma med mamma och Wolf. Sandra jobbade också då. På eftermiddagen kom jag hem och tog med dem bägge ut på en skogspromenad. Lite småbökigt att gå med två koppel. De sket nästan direkt som de kom ut i skogen, men Cita var klar först. och då hon gick iväg så putta hennes koppel Wolf så stackarn trampa i sitt egna skit, stackarn. Tur var det att konsistensen var rätt, så han blev inte så smutsig. och sen började det regna så han blev tvättad i den våta naturen.

Nu är det en arbetsdag kvar på denna vecka, men får se om det blir nån tima i skogen med jakt. För det blev ingen bock på premiären. Då får vi se vem som sköter om Wolf en stund.

Oj vad tiden går fort. Imorgon blir han hela femton veckor, och nästa vecka 4 månader, och då får han äntligen besöka bruksklubbarna och andra ställen.
Lägger ut lite bilder på honom från då vi hemtade honom och bilder tagna nu idag.


     
     "Wolf nästan 9 veckor gammal"


     
     "Wolf 15 veckor gammal"

Åhhhhh minnen

   Ibland så tänker man, var det inte bättre förr. Oj oj. Kollade när J.I Joe skulle ha biopremiär, och kollade då upp om jag kunde hitta några bilder på dem som leksaker. SÅ jag hitta en sida som sålde en massa gamla leksaker. Oj vad minnena flödade. De speciella lukterna som plasterna hade, hur man kunde leka med dem i timmar. Själv eller med kompisar. Oj, oj, måste bara lägga in lite bilder på några favoriter från då jag var liten..

Mest lekta jag med Transformer och Heman figurer. Men det fanns ju GI Joe (Action Force), Dino riders, Star Wars, MASK, Thundercats. Och de tecknade serierna till alla dess.
Kanske mest killar som lekte med dessa, men vem minns inte Princessan Aurora, och Kogo i Starzinger, eller Silverfang serien...
Här kommer lite blandade bilder, minns den gamla tiden och njut... ;)

      
   


Rensade kameran...

   Rensade kameran idag. Hitta lite bilder från då jag, Sandra, mamma, Alexandra, Cita och Wolf var och spelade bangolf på Byske havsbad för nån vecka sedan...
Mamma och jag kom sist på samma poäng, van med en poäng gjorde Sandra och Alexandra. Men mamma fick slå en hole-in-one, grattis till dig. Och jag skyller min förlust på en bana, som jag inte fick bollen i hålet. Det bara inte gick.....

Igår var jag och Wolf till boliden, jag köpte en ny andsiktsmask till bockpremiären, och lite skott.
På kvällen åkte jag även och köpte lite mer mat till Wolf, även en borste och lite förstahjälpen prylar fick han. Jag köpte även en takfläkt som jag satt upp i datarummet, nu blev det mycket skönare att sitta där.....

      

     


Första jakten.... ;P

   Igår följde jag och Wolf med Kent ut till rådjurspassen. Vi skulle mäta upp avstånd och kolla eventuella vinklar och lägen för pass.
Och vad händer när vi kommit till första passet, jo en get och en bock kommer ut. Wolf såg dem nog aldrig för han brydde sig inte. Och de var bara på 70 meters håll. Vi stannade ett tag är, sedan smög vi oss därifrån, för vi ville inte skrämma bort dem, speciellt nu då det snart är bockpremiär.

Så kanske Kent får skjuta sig en bock iår. Själv har jag alltid fåt skjuta bock, även om det bara är en av dem som var fin ;)


Jaktmöte

   Idag har Wolf varit på sitt första jaktmöte ;)
Tog med honom på vårat Älgjaktsmöte idag, det gick bra. jag kommer att sitta på ett nytt, ganska hett pass, iår. Så kanske smäller det. Gugge, syrrans pojkvän ska sitt på samma område. Det blir att reka området innan, jag själv vet inte riktigt vart tornen är. Men det ska nog fixa sig. Är ju kvar ett tag innan jakten startar. Den sjunde september, en vecka senare än den brukar starta.


"I´m a hiphopper, NOT..... ;P "


Mycket bättre...

   Igår var vi och åt mat hos Johannes och Carro. Gott. Köttet blev inte så bränt ;P
Det gick mycket mycket bättre mellan WOlf och Gabriel igår. Kanske tre insidenter. Men de är fortfarande lite vaksamma på varandra. Men de höll inte på hela tiden i allafall. Så snart är det kompisar.....

Idag ska jag fara till Frost, för vi ska äta tårta. Gustav fuller år.


"Här är några äldre bilder på Wolf, som jag nu fått tag i"


Besök hos veterinären

   Idag var jag Wolf, Sandra och Cita förbi hos veterinären. Wolf skulle få sin 3månaders vaccination.
I väntrummet möte vi Lotta och en av hennes hundar. Där var ochså en stövare som hade skadat sig i benet.

Wolf visade inget bekymmer då han fick sprutan, och veterinären skötte det bra. Nu är han vaccinerad klar för valpstadiet, nästa är om ett år. Hoppas nu att vi inte ska behöva komma dit i nått annat ärende.

Efter veterinärs besöket tog vi hundarna och åkte till Nordanåparken och tog en liten picknick. Vi åt kyckling, pot-sallad och bröd, gott. Efter vi ätit tog vi en liten promiss runt parken och titta på lite ankor och naturen.
Sen svängde vi förbi hon mamma i Böviken. Där löste vi några korsord och Wolf fick mat.


Stora Nolia...

   Eller kan man kalla det nu, tyckte det var lite där i år. Men det är nog finanskrisen som spökar....
Jaja, jag köpte lite bröd, en slaktkniv och bryne. Mamma fick det finska bröd som hon ville ha förra året, men då var det slut.

Efteråt så åt vi potatis och köttgryta hos Carros föräldrar, gott. Så det blev en sen kväll, som det brukar bli då vi far till Nolia.

Tack mamma och Sandra för att Ni skötte Wolf, ni är underbara. Också blev Wolf avmaskad imorse, det gick bra.
På Onsdag ska han få sin sista valp vaccination, så snart får han börja besöka hundklubbarna.

Tack igen till hundvakterna


Titta lite på vindkraftverken på vägen hem, himlar va stora de är ;P

     

RSS 2.0