Mat i Kolaboda

Idag har jag och mamma varit och hälsat på Johannes och Carro i Kolaboda.
Där bjöd de på potatisgratäng och grisstek. Det var riktigt gott. Du är bra på laga mat du brorsan :)
Till efterrätt åt vi äppelpaj, men den vet jag inte om det var Carro eller Johannes som gjorde.

De sköter just nu om Jocke, en snäll och riktigt kelgo golden retriver (jag tror då det var en sån)
Riktigt snäll, men han tycker visst katterna deras är knäppa, för det är rädda för honom även om han inte har gjort nått. 2han håller sig helst borta från dem för att de är så osociala :)


R.I.P Findus

Kent, Hanna och Carl´s fina och snäll katt har nu måsta lämna jordelivet

Findus var en snäll och go katt som fått vara med om det mesta i sitt liv på jorden
Han har varit instängd hos bortresta grannar
Blivit nertagen från samma träd som kattunge flera gånger om
Utsatts för en katthatares jävligheter med oljeindränkt päls
Kommit hem efter dagar försvunnen, med "bryten" svans
Fått svansen till stor del borttagen
Fötts till stadskatt - flyttat till Kåge - för att senare bli Byabo i Drängsmark
Och mycket mycket mera.

Nu hade han tyvär blivit skadad i ett framben, vi vet inte riktigt om han blivit påkörd eller slagits med ett annat djur.
Men han repade inte sig efter skadan och nu har han sorgligt nog måsta lämna jordelivet flera år för tidigt.

Jag och många mer kommer att sakna dig
Hälsa Kurt från mig när du träffar honom i katthimlen

R.I.P
Findus
Krya på dig Matte

Igår fick jag köra in en kompis till akuten. Han trodde att han hade fått broblem med blindtarmen.
Oj oj vad man får sitta och vänta, vi for till akuten vid halv nio, inte förns vid elva fick jag beskedet att han blir inlagd för observation. ÅÅÅ, de hade varit borta ett tag och kollat honom då, de kunde ju ha medelat lite tidigare så jag kunnat fara hem lite tidigare :P

Ibland undrar man om det är en "akut" eller sovhall man kommer till :)
Det kom bla in en kvinna som hade ett barn som troligen hade kolik, men en annan sa till henne att gå rakt in till läkarna istället för att vänta på sin tur. Och det är så det ska funka, skulle finnas två kösystem, ett för det med lindriga problem och ett men de riktiga akuta som kolik och liknande. För det är ingen annan än vi andra i vänthallen som ser vad den som kommer in har för problem........

Men oj oj, de hade gjort om på akuten, sist jag var där gick man in på en anna gavel, och det var trångt. Så lite bättre är det väl.

Ps: Sist jag var dit för egen del, för flera år sedan, fick jag nog vänta tre timmar innan jag fick hjälp. Minns inte riktigt men länge var det. :€


Gry´s Plan

Mix megapol har även iår ett plan som går till paradiset, detta år till Kanarieöarna. Man ska nominera en person av kvinligt kön som man tycker är värd att få koppla av utomland med en massa andra tjejer. De ska bla, förutom att sola på stranden, gå på chocklad och vinprovning, shopa och lite annat smått och gott.

Jag tog mig i kragen och nominerade min kära lillasyster Sandra. Hoppas hon kommer med, så hon kan få komma bort från kalla Älvsbyn ett tag :P

Fast chansen är ju inte så stor för bara några får följa med, och som jag förstått det så är det ett ganska populärt och många som nominerats....... jag håller tummarna.


Firar Markus, 30 år

I lördags kidnappade vi Markus Bergren för att fira hans 30 årsdag.
Vi tog på honom skidglasögon som var tejpade. Men han fick byta till min AIK halsduk eftersom skidglasögon var lite för små. Vi tog honom till myrorna och köpte honom en svart lackrock och en rosa mjukisdress storlek S. Till detta hade vi även en peruk av långt röt hår.

Väl klara på myrorna for vi och åt på Max. Där hade de nått extra för barnen, med en person utklädd till tiger och två tjejer som målade ansiktsmålningar. Markus fick kramas med tigern, och blev målad till tjej i ansiktet.

Sen bar det iväg till Boda Borg. Där gick det inte så bra för mitt lag, vi lyckades bara klara 2 banor  :(
Men kul var det, tills jag fick huvudvärk och avbröt. Jag gick ner till baren och skulle köpa en vatenflaska, men fick vänta. För en tjej på kanske 12 kom skrikande, hon hade skadat sig. Troligen hade hon bara satt fingret ur led, men det var inte vakert. Fingret stack rakt ut åt sidan. men jag fick höra senare att det hade gått bra.

På kvällen blev det fest på folketshus i drängsmark. Jag tog det lungt eftersom jag fortfarande hade huvudvärk.
Vi åt fläskfile och drack öl. (fyra stycken sedan vatten, mådde prima dagen efter, trorts huvudvärken kom tillbaka lite senare)
Sen pratades det en hel del, och jag gick hem vid tolv för att lugna ner skallen...

Grattis Markus...

Utmanad....

Min syster Sandra utmanade mig. Jag skulle ta och gå in i "mina bilder" på datorn, där skulle jag i den sjätte mappen välja den sjätte bilden. Jag hade bara en mapp i mina bilder, och de bilder jag hade där var riktigt tråkiga. Bara trista nerladdningar från internet men ritningar, bakgrundsbilder och annat tjoller. Så jag tog och gick in i mitt fotoalbum och tog där den sjätte bilden i den sjätte mappen. Och det blev denna bild.....Den här bilden tog Johan Lundqvist med min mobil då den var riktigt nyköpt. Det var någon gång på våren 2007 skulle jag tro, jag minns inte riktigt. På bilden är min vän och kollega Mattias Kågström. Där fanns också Urban Andersson. De är och äter på grillen i Kåge. Jag äter inte där, var bara in och hälsade på kollegorna. Jag har inte ätit där på flera år. Det är ett skitställe och den sista gången jag åt där fick jag en begad pizza, det var droppen som fick läsken att rinna över :)

Jag vet ingen att utmana, för de som jag kan tänka mig är redan utmanade av Sandra......... så det blir ingen utmaning från mig.   

Eller? hmmmm

Jag utmanar mina systrar Jenny  (Jenny) och Sandra (Sandra) att nu (eftersom de inte fick lägga ut någon pinsam bild) lägga ut en pinsam bild :p. Jag vill att ni ska välja tre bilder ni har på era datorer som är pinsamma för er på något sätt. Sedan utav dessa låta en kompis eller familjemedlem ta ut den som ni sedan lägger ut. Skriv sedan lite gran om bilden.
LYCKA TILL :)

Åååå

Fy va det snöar och snöar...... och blåser.
Varför kan det inte komma lite snö då och då istället för gättemycket på en gång.
Var ut på Yr.no och kollade vädret fram till helgen. Såg att det kommer att snöa nu hela natten, och sen uppehåll till lördag kväll.
Yr.no är en riktigt bra sida, är en norsk vädersida som jag tycker är mycket bättre än smhi. Brukar se på den ibland då jag ska ut och jaga.

Ja ja, tur man har pappa, ringde och hörde med honom om han skulle kunna hinna skotta med traktorn åt mig och grannen innan halv fem. Och det hann han. Kram på dig pappa.

Imorse hade jag glömt slita ur sladden till bilen, en arbetskamrat som jag samkör med såg den som tur var och den hann inte gåsönder :)
Jag glömde slita ur den för imorse eftersom det snöat en del, och timern till kupevärmaren hade stannat.. Jag startade bara bilen, sen sopade jag av den och for iväg, med sladden hängandes fram i :(...............iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ja så låter en tanläkarborr på ett ungefär. Det är nog det värsta, ljudet alltså. För själva borrningen är inte så farlig. Det finns ju bedövning :)
Men nu så var det lagat, hålet jag hade. Och nu ska man inte dit igen förrn om ungefär 14 månader :)

Och så värst dyrt blev det inte heller, betalade 950 kr och då var undersökningen inräknad. För nu har ju även tandläkarna ett avdrag, liknande rotavdraget som man kan andvända sig utav när man låter någon bygga om hos en .
Jag kallar tandläkarnas verson för "ROT"-avdrag, snitsigt eller hur :)

Revy i Risliden

Japp, då var man hemma från min och pappas busstur till Risliden. En by utanför Norsjö.
Där har vi sett deras nyårsrevy med risliamatörerna. Den var riktigt bra, bättre än lövångers revyn var i år.
Före revyn bjöds det på mat, bla file och potatis. Var riktigt gott. Sen blev det dans, men hallå, medelålderna var ........ ja vad ska jag säga, jättegammal :)
Imorgon, eller rättare sagt idag, ska vi fortsätta vår helg i Älvsbyn. Vi ska fara dit och fira mamma litegrann, hon fylde år i fredags. Grattis mamma.
Nu är klockan halv fyra, och vi har bestämt oss för att fara senast tio på morgonen, så nu ska vi försöka somna (men det blir nog inte så svårt)

Hoppas det bjuds på mat och tårta nu, Sandra, när vi kommer.
Men framför allt, jag får träffa CITA igen :)

RSS 2.0