Fin bild på Cita och Wolf...


Liten utflykt....

   Igår badade vi Wolf, men inte gav det så mycket.... ;)
För på kvällen for vi på en lite utflykt, jag, Sandra, Cita, Egon och Wolf. Vi åkte och tittade på en badstrand för hundar som vi blivit tippsade om. Stranden var riktigt fin för hundar. Mycket pinnar, fin sand och bra vatten. Vi lät inte dem bada, men de fick gå lite i vattnet. Och så tittade vi om hur Wolf gillade vattnet. Ibörjan var han lite skygg mot det, men sen hoppa han runt i vattnet med de andra hundarna.

     

       

Egon skulle fylla fem år näs.......

  ..... för han var fyra.

Idag var Egon allert, han gosa med mig i Sandras säng, och han lekte t.o.m med Wolf.
Bra Egon fortsätt så så kommer du att må mycket bättre.


Ikväll så började det sågas utanför mit hus. Så jag och Wolf gick ut och kolla lite. Det var min granne Greger som fälde några träd. Ett var riktigt stort. Och Wolf fick hälsa på dem och se när traktorn körde bort trädet.

  
  

Blev lite kassa bilder, hade Wolf i koppes samtidigt som jag
tog kort med mobilen ;)

Wolf och Gabriel

   Igår skulle jag och mamma fara till till Kålaboda, för jag skulle hjälpa Johannes att flytta en tung, riktigt tung press. Shit vad den vägde bly, och otymplig var den också. Mamma kunde tyvärr inte komma med för att hon hostade så, och ville inte smitta lille Alvin. Tillbaka till pressen. Den var riktigt tung, vi strippa den pårn allt som gick ta bort. Trots det var den otymplig, men ut till porten fick vi den. Gubben kom förbi på kvällen och hämta den. Roligt att de fick aset sålt, onödigt att ha nått man inte har behov av. ;)

   Wolf fick även träffa deras nya lilla hund Gabriel. Oj han var inte stor. Är en terrier och var inte störren än en större bitleksak, trotts att han är 11 månader. Men inte vart de kompisar inte han och Wolf. Lille Gabriel har säkert haft det svårt i sitt tidigare liv, för han är riktigt rädd för nya människor och hundar. Han tyckte anfall bar bästa försvar så han hoppa på Wolf direkt. Och lille Wolf blev skraj för honom. Det gick lite bättre då Carro tog och sa till på skarpen då han gjorde utfall eller morrade åt Wolf. 
   Senare kom Carros mamma och pappa förbi med deras terrier Chippen, han är av samma ras som Gabriel men är mycket förstor för sin ras. Lika stor som Wolf är nu. Han var mycket bättre mot Wolf, och det gick även bättre med Wolf och Gabriel då han var med, även om Wolf var ganska vaksam om var Gabriel var. Chippen lät de andra hundarna hålla på med honom.
   Efter några uppläxningar från Carro så gjorde Gabriel inte så mycket mer mot Wolf, han höll sig på avstånd. Han var troligen riktigt rädd för Wolf, och Wolf lika så mot honom. Får Hoppas att de kan komma bätre överäns senare.

   Men nu har Wolf fått träffa sex olika hundar, och alla är olika i sitt betende. Är ju bra att han får lära sig att alla hundar inte är lika till sättet.
   Cita: Den vaksamma och uppläxande schäfertiken, som Wolf vill leka med, men inte hon "ännu" ;)
   Ilo: Den tolererande men snälla schäferhanen
   Egon: Den blyge och rädda stövaren, som kommer att få sin miljöträning uppgraderad med tiden
   Molly: Den unga stövartiken som kom in på vår gård, nyfiken och springig
   Gabriel: Den lilla ettriga men troligen rädda terriern, som tycker anfall är bästa försvar.
   Chippen: Den "stora" terriern som känner av när det är valpar som vill leka

Hoppas nu att Wolf och Gabriel ska komma bättre överänns senare, för Gabriel behöver någon att lika med för att få bättre självkänsla.

Tack för maten och filmstunden, Johannes, Carro och Alvin...... och alla fyrbenta (+ fiskar)

  


 

Grattis Isabelle

   Idag fyller min brorsdotter Isabelle 15 år, grattis. Hon firades först hos min syster Jenny. Där åt de räkmackor och tårta. Jag kunde inte närvara för jag hade ingen hundvakt åt Wolf. På kvällen bjöd Per-Åke oss alla på O'learys. Jag åt revbenspjäll, gott men kladdigt.
Jag träffade John Roos som var där och firade sin sambos bror. Där var också Anders som jag gick med i gymnasiet. Honom har jag inte träffat sedan vi gick skola. Han har visst gått och blivit polis, bra då känner man nån där inne ;P

Grattis igen på din födelsedag Isabelle 


Suring

   Igår åt vi surströmming, oj va gott det är. Men dåligt gick det att rensa dem. Snodde en halva från mamma för att fåihop hyffsat med fisk till mackan.

Efter surungen var vi ute i det soliga vädret. lekte med hundarna och tog gruppbilder.
Cita och Sandra körde lite agility träning och Wolf fick testa tunneln. han lärde sig fort, från kort stump till lång med krök. Han tog sig till och med en paus och kliade sig mitt i tunnelna flera ggr. ;D

Balning.

   Hjälpte pappa att plasta rullbalarna ute i frostkåge idag. Eller kväll snarare, för det drog ut på tiden.
Vi fick lova att laga ballpressen på plats. Några brytbultar och metalstag som behövdes fixas. Stagen behövdes det en press till, men vi löste det med några pålar och traktor gaffeln ;)

  Det nalkades lite regn, men det kom aldrig något. Men alla balarna är nu plastade. Nu återstår bara ett ställe till det ska balas på, men där är gräset oslagit. Pappas slåttermaskin är död, helt kapputt. En del i ramen gick bara sönder och hela maskinen slogs sönder och samman. Inte mycket som var helt. Men Sven-Erik ska klippa åt pappa det sista.
Får väl se om det blir jag eller Sandra som hjälper till med plastningen sedan. Mig kvittar det, för det är roligt att köra med traktorerna. man känner sig stor och mäktig wroom wroom ;D

Grattis till jägarexamen Gustav


  Nu är vi en till som kan lägga ut oss och ta rävarna,
men bockarna låter du MIG ta ;p

  


Kanske inte.......

   Igår fick jag och Wolfie besök igen. Vi var ute och stökade på ute på gräsmattan då två män kom intraskandes.
Ni kan ju gissa vilka det var, jo just det, Jehovas. Det var riktigt länge sedan de kom på besök nu. Säkert minns fem-sex år sedan. Då bodde jag i Kåge, och efter tre besök och ingen effekt på mig så sa de att de skulle komma tillbaka då de hade hittat något som intreserade mig. Jag trodde jag hamnat i deras "svarta" bok, men nu har de kommit igen. Men jag avböjde och sa att jag inte var intresserad.

   Men vem vet kanske jag ändå är dömd, för de kanske bara vet var man bor inte vars man flyttar. Vi får väl se den dagen då jag står utanför pärleporten och knackar på. För nån Jehovas tänker jag då inte bli.

   Men kommer de tillbaka om nått år så vågar de nog inte komma in, för då är inte lilla Wolf så liten längre. Och då vågar de nog inte komma in. De visste ju inte äns att han var en schäfervalp.

   Jaja, det sa att de respekterade mitt val, att jag inte var intresserad alltså. Och jag önskade dem en fortsatt trevlig gångtur. och att det inte skulle börja regna.

Hundar på besök.

   Igår kväll så kom Daniel, Ulla och Ilo på besök. Ulla ville träffa Wolf. De hade med sig Ilo som Wolf fick träffa för några dagar sedan.
Det första mötet gick helt fantastiskt. Jag visste inte riktigt vad Ilo skulle tycka om Wolf. Men han tog mötet jättebra. han skällde inte en enda gång åt Wolf. Och han lät Wolf lukta och naffsa.
Igåt blev mötet desto kortare. De var fina och lugna...... tills ..... Ilo började skälla åt någonting, sedan Wolf. Det var nämligen grannens stövar tik som kom springandes med arg husse efter sig. Ilo skällde så Daniel och Ulla fick sätta in honom i bilen. För nu skulle vi försöka ta fast Molly, som hon hette. Efter ett tag så fick vi fast henne. Hon fick nosa lite på Wolf sen begav de sig hem.
   En rolig grej med infångandet var att Ulla försökte stoppa Molly, genom att kasta sitt sigarettettui till henne. Det hjälpte inte så mycket. Stövaren tog det bara och sprang iväg, men en kvarlämmnad Ulla "nej det där får du inte fara med"   ;D

     
" Ilo, Cita och Sandra då hon pratar med sin pojkvän i telefon, smaskigt ;) "

     
" Wolf i några sov poser "

Busfröet på fyra ben.

   Igår lekte Wolf och jag lite hämta pinne, sitt och loss. Sen sprang vi några varv runt stor trädet jag har på gräsmattan.
Han var jätteduktig. Nu skulle man bara ha fått gräsmattan klippt, innan den blir för hög. Bara nån kan se efter Wolf medans, vill inte ha honom i buren........

   På kvällen satt jag i datarummet med öppen dörr för det hade blivit så varmt där inne. Wolf sprang omkring i rummen.
Och tillslut kom busungen inbärandes med vattenskålen, full med vatten. Inte lite det skvalpa. Var en lite mindre å från köket till datarummet. Handuken blev riktigt blöt, Wolf då... ;D
   Sen hade han problem att ligga kvar på madrassen jag sover på på kvällarna, han hamna alltid på golvet, lilleman.

   Sen har han fått en ny alldeles egen biabädd, lite stor åt honom nu, men han ska ju växa i den ;)
 


Hundresan del 2. Wolf

   Motorvägen mellan Stockholm och Jönköping var helt super. Fin väg och en stor del av sträckan var det 130 väg.
När vi kom fram till Habo och Beathalandets Kennel fick vi träffa Lottie och Peter. Vi tog sedan fram Wolf och hans två syskon som inte hade fått bli hämtade ännu. Från början var de hela 11 st syskon i kullen.
  Wolf och de två andra var mycket fina, och de kom fram och var riktigt mysiga. Vi fick även träffa Macho, Wolf´s pappa och Hector deras andra mycket fina hane. Vi blev bjudna på mat, en kyckligwok. Senare på kvällen blev det bastu och lite öl. Sen bar det av i säng i deras gäststuga. På morgonen åt vi frukost, köpte lite fina grejjer till Wolf och Cita. Sen bar det av hemmåt. Vi hade gärna velat stanna en stund och kanske fått se lite på när det tränade nån av hanarna, men de fick främmande så vi tackade för oss och tog lille Wolf med oss mot nordligare breddgrader.

   Wolf var riktigt fin att ha i bilen, han gnälde bara lite granna i bilen de första minuterna sen gick det super. Han var också duktig att ha i koppel.
   Vi stannade en natt till hos Per-Åke, och Wolf skötte sig bra trots den ny miljön.
Vi for tidigt på torsdagen, innan Per-åke och Birgitta hade vaknat. För nu hade vi en lång väg hem. Och vi tänkte hinna svänga förbi lillebror Johannes, Carro och deras lille Alvin innan det blev för sent på kvällen.
Det regnade istort sett hela vägen hem. Vi stannade i Docksta och åt mat. Sen for vi till Lillbrorsan, träffade storsyrran, Henke och Alexandra på Coop i Skellefteå. Och stannade en stund i Frostkåge hos mamma och pappa. Daniel kom förbi och tittade på Wolf.

Cita var inte så nöjd, och Wolf verkade inte riktigt förstå hennes varningar. Men igår fick han en riktig avhyvling så nu har ha visat henne lite mer respekt.

Första natten jag och Wolf var hemma gick riktig bra, han låg snällt i sin bur, och jag brevid honom på en maddras.

Ja det var väl i stora drag vad som hände under vår resa. Tog inte med alla stoppar det blev med Wolf, men det gick bara fint. hände bara en liten olycka, men han hade då varnat oss. Vi hitta bara inte en rastficka itid.

        


     Hundresan del 1. Kolmården

    Vi for tidigt på måndagmorgonen från Drängsmark. Vi lämmnade av Cita hon mamma och pappa i Frostkåge. Sedan bar det av mot Stockholm.
   Vi stannade av på SKuleberget och sa hej då till min Bror Peter och hans barn som dagen innan hade farit hem mot Åland. Vi drack kaffe och åt mackor och Peter visade oss hur vi skulle köra genom Stockholm för att undvika att ta fel avfart och då måsta betala "tull".
   Nästa stopp blev IKEA, vi hade god tid på oss att ta oss in till Upplands-Väsby innan middagstid. Vi köpte inte så mycket, ungefär en kasse var med små prylar. En bit söder om IKEA stannade vi av på en mack och åt våra goda ubåtsmackor.
   Sedan vid fem-sex anlände vi hos min bror Per-Åke och hans sambo Birgitta. Här sov vi över till dagen efter, då vi tidigt gav os av vidare mot Kolmården. Men vi han med att spela några vändor biljard i deras källare, jag och Sandra mot Per-Åke och Birgitta. Vi förlorade alla macher ;D  men kul var det. Till middag bjöds vi på kött, pommes och sallad.
   Jag hjälpte Per-Åke att ta ner en ny varmvattenberedare till deras källare. Aj och åter Aj, först fick jag kärran vi andvände rakt på knäet, sedan blev min stortå överkörd av den. Men ner kom aset tillslut ;)
   Vi begav oss tidigt på tisdagsmorgonen iväg mot Kolmården, och andlände ungefär en timme innan de öppnade.
Jag hade aldrig varit på Kolmården så jag var förväntansfull. Och bättre än skansen var det helt klart, med hästlängder :D
Här fick jag se allt, lejon, tigrar, giraffer och delfiner m.m. De två riktiga missöden vi råkade ut för var att när vi åkte Safarituren så var det lååååååååång kö inne på området. Det var högsäsong och så hade säkert strutsarna en del att skyllas för. De brukar visst stå ivägen för bilarna....  Det andra missödet var att när vi provade "Gruvan" så klandade jag mig. Man skulle krypa genom smala gångar, och jag lyckades falla en halmeter eller mer rakt ner i golvet med knäna före. Kände av det i två dagar senare ;)   ........
  Sen bar det iväg mot Beathalandet och Wolf..

        


        


        


        

Var ett tag sedan nu.

   Var ett tag sedan jag uppdaterade något nu. Men vi kom hem hela och rena, och kanske inte rena ;)

Nu ska jag lägga upp lite från kolmården och på Wolf. Och lite om det som hände utöver det......

Nu bär det iväg

   Nu ska vi gå och lägga oss. Tidigt imorgonbitti bär det av mot Habo.

Skriver senare hur resan gått.

SES SENARE ALLIHOPA

RSS 2.0