Sista valpkursen och.........

   Igår var jag och Wolf på sista valpkursdagen. Det blev ett kortare pass utan teori. Vi tog igen den tid som vi slutade tidigare de första gångerna.
Oj oj, tror hundarna kände på sig att det var sista gången. De ville busa med varandra hela tiden. men det gick ändå rätt bra. Vi körde en "mötes" övning som kursledaren alldrig hade prövat. Sen körde vi lite inkallning samtidigt som en gick med sin hund på andra sidan. Inkallningsbiten gick bra men själva gångbiten var lite jobbigare, hunden på andra sidan hade ju mycket roligare när den sprang :D

Nu kommer inte Wolf att få träffa sina kompisar nått mer, eller vem vet, kanske ses vi i framtiden nån gång. Fast det är nog inte så troligt för Skellefteå är stort och ingen av de andra var nån bruksras. Stackars Wolf. Får se nästa vecka om han saknar sina nya kompisar han har träffat nu under 7 tillfällen.


Men men, vet ni vad det är för dag idag. Jo lille pojken, som inte är så liten längre, fyller halvåret idag. GRATTIS

GRATTIS WOLF

   


Hmmm

   Blev ingen vidare lång jakttur idag. Hade just kommit till spelmyren, hittat en plats att ligga på och smått börjat locka på orrana, då Johan ringde. Han hade hittat det möjliga felet och jag och Kent blev inkallade för att se om det höll i sig.

Vi packade ihop och började lite motvilligt ta oss från spelmyren, då vi kommit i utkanten kom den första orren in och slog fast i träden där vi legat och väntat. Typiskt. Där for den chansen.

   Imorgon blir det att fara ut och kolla om man får sig ett rådjur eller flera. Kent såg flera igår på olika ställen så sanorligheten att nån av oss får skjuta ett djur. Ska höra med Gustav om han  vill med, för det finns platser där han sett djur åt oss allihopa.

Men Wolf då....

   Idag var vi på femte valpkursträffen. Och Wolf fy på dig, och fy på mig....
..... nej då det det gick superbra idag. han var jätte duktig. bara lite hussekär bara..

När vi gjorde de olika "möta hund, och kontakt" turerna i hallen gick det mycket bättre än det brukar gå. Han var inte alls bara intresserad av de andra och att lukt. Även om det hände ibland. Han var duktig.

På "Sitt, stanna kvar" när jag skulle gå ifrån honom och gå runt i rummet gick det lite sisådär. Pelarna i rummet fick honom att tappa kontakten och resa sig upp. Men jag klandrar honom inte, för just den sortens stanna kvar har vi inte kört så mycket, att jag ska gå runt omkring.

På teorin pratade vi lite om vad vi ska ha för nödvändiga grejer till våra hundar, sax, termometer och sånna saker. Pratade lite om hur vi skulle ta oss an diare, magar och hur man ska göra om ens tik blir alltför skendräktig. Men jag har ju ingen tik, men min Cita är ju det så det är bra att kunna ändå.
Vi fick en läxa till nästa gång, att kolla feber på hunden morgon och kväll, för att se vilken naturlig temp just vår hund har.

På inkallnigsövningarna i slutet var Wolf som sagt lite husskär, han satt fint men följde sakta efter då jag gick..... gullegull.... Men han sistraherades inte alls av de andra hundarna som han gjort förr. När jag tillrättavisade honom och gick tillbaka för att starta om följde han med snällt utan att jag måste hålla i honom. Duktiga fina Wolf. och efter nån retake fick vi det att funka.
Vi gjorde även en störningsvariant av inkallningen, det funka superbra. Kursledaren kastade en boll framför honom då jag hade kallat in honom. Han gjorde ett försök att ta bollen, men direkt jag tillrättavisade honom med ett "Wolf Nej, kom hit" så vände han om och kom till mig, duktig gosse.
Jag anade att hon skulle försöka ta bollen. För vi har alldrig kört inkallning med liknande distrahering förr, men jag vet att han är ganska duktig på att veta att nej är ett nej. För iblan är han lite ivrig på att ta och börja äta innan jag sagt att han får, men ett nej har varit det ända som behövts.

Kram på dig Wolf, du är så fin.... förresten, förlåt Wolf, för att jag inte höll vad jag lovade. han ville leka med flera av de hundar som ibland tog sig friheten att springa runt i hallen. jag lovade då honom att han senare på kvällen skulle få leka med Cita då jag skulle förbi i Frostkåge och hämta mammas post. Men Cita var i Piteå.... så förlåt Wolf, men ni ska få leka nån annan gång......

Lite bilder från idag och i helgen.
"Wolf tar igen sig från helgen bravader"
 
"Tuggben är gott"
  
"Oj, va slut man kan bli av att träffa sina polare på kursen"
 


Älgjakten över för i år.

   Igår sköt vi klart får tilldelning. Det blev en lyckad jakt iår, vi sköt fullt på både kalvar och vuxna.
Det var inte nådigt väder igår, trotts alla lager kläder frös man som utav bara den. Det blåste riktigt mycket ibland. Och i mitt torn är det ganska öppet, inga fönster, och ingen kamin att älda med...

   Ifortsättningen blir det anna jakt som gäller då vi far ut. Jag har inte skjutit nått rådjur änne, och gåsjakten är inne på sitt sista. Sen blir det nog en del rävjakt på lock också då snön kommer.

   Imorse skulle jag och Gustav ut och jaga rådjur, men Kent ringde igår och vi bestämde oss för att köra gåsjakt först.
Det blev lyckat, vi fick många bra lägen, men vi ville först få dem att slå brevid oss men det sket sig. Så i sluten sköt vi dem då de kom över oss. Det blev en gås vardera. Hade vi utnytjat alla lägen vi hade innan hade det blivit många fler.
Vi ska troligen ut ikväll också och se om de kommer för på ett aftonstråk.

Inga rådjur såg vi till, men de hade varit ute, troligen kvällen före. En räv såg kent och gustav under gåsjakten, men de fick inget läge. JAg såg den alldrig, men det var visst en riktigt fin räv.

Vi får se hur det går ikväll.......

Nu sitter den på väggen, STOR tjurn... ;P


RSS 2.0