Gick skitbra...

   Hyss hemkomna från våran första valpkurs. Det gick skitbra.
Wolf skälde lite gran i början, men sen var gick det bra. Lite för intreserad av de andra hundarna var han, men det gick bra ändå.
Vi hade lite snack, sen körde vi lite övnangar att gå runt varandra med hundarna.

Wolf var den enda schäfern på stället. Hon som höll i kursen sa, då då jag stannade kvar och gav Wolf lite vatten, att han var en av de lugnaste shäfrar hon haft på kurs någonsin. Flera tyckte även att han var fin. Sne fick jag även här skryta om min jakt lycka, ofriviligt. Hon frågade ju hur det gått och då måste man ju säga saningen ;P

I teorisalen låg han lugnt och stilla brevid mig, ibland nosade han på pointern som låg brevid oss.
VI fick inget teorimatrial idag, men kanske nästa gång kanske.

"Wolf sitter och spanar in Cita, då vi var på OG Skellefteås område för några veckor sedan"


Valpkurs....

   På måndag ska jag och Wolf på våran första valpkurs. Det ska bli roligt och lärorikt.
Idag var jag och Wolf till stan, jag köpte ett halsband åt honom som blinkar. Det börjar behövas nått som syns nu då det är mörkt på kvällarna. Hans lyser rött, då kan man se skillnad på honom och Cita då de är ut på kvällarna. Hennes lyser vitt.

   På söndag ska vi på brukshundklubben, de har visst nån sorts prova på dagar i helgen. Ska bli roligt. Och så kommer det troligen att vara många hundar där.

Hon som jobbar på djuraffären tyckte Wolf hade blivit riktigt fin, och hon tror att vi kommer att få det riktigt kul på utställningar nästa sommar.

Imorgon är det Älgjakt igen, hoppas det inte blåser som det har gjort i veckan.


Älgjakten har startat....

   Nu är det fjärde året som jag jagar älg. Efter tre år på et pass utan ha sett en enda älg så fick jag ta över ett annat pass ev en jägare som inte har jagat på två år. Ett riktigt hett pass har det varit förr om åren. Jag var spänd på att se om det var så.

Och det var det. Jag blev nöjd av att bara få se tre älgar på morgonkvisten passera. En tjur, en ko och en kalv.
Jag fick alldrig nått riktigt läge på nån anna än kon, och den får man inte skjuta före kalven. Men tur var det, oj vad jag fick frossa. Skakade i hela kroppen. Alla tre sprang iväg bort från mig så jag kunde inte skjuta. Tjuren kom tillbaka efter en stund, och frossan var borta. Pang, det var inte roligt för han som kom och hämtade den, för mitt pass är mitt på en myr som vuxit igen.
Senar på dagen kom, troligen sama ko med kalv, tillbaka och sprang genom skogen en bit från mig. Jag trodde de hade sprungit längre bort, men plötsligt stack kon fram skallen. Jag väntade på att kalven skulle komma i läge, sen pang. Sen då kalven låg stog kon kvar så det blev ett pang till följt av ett till (lite onödigt). Och den stackars älghämtaren fick komma tillbaka till "träsket". Tjuren var jag inte med och drog ut ur skogen, men kon var riktigt bökig att dra ut. Kalven märktes knapp av att den följde med ;)

Imorgon ska vi ut igen, får se då om det blir mer älgar skjutna. Hoppas att gustav får skjuta då, han hade ko med dubbelkalv hos sig idag, med kalvarna stog framför varandra så han kunde inte skjuta. Imorgon ska han åka med mig ut på passet, för hans bil hade av nån konstig anledning fått punka idag då han skulle fara från passet.

 
"Pappa och Gustav ispekterar hans torn, och det andra är mitt"

  

"Min första älg. Pappa och Sandra kom och hjälpte till, Cita fick även vara med på ett hörn"

  

 
"Mina älgar"
 


Ett stort GRATTIS, Kent och Hanna

   Kent och Hanna, har gift sig nu i igår. Ett stort grattis till Er. De gifte sig i Byske kyrka, och middag och bröllopsfest höls på fiskekampingen i Jävrebodarna.
Det var en lyckad tillställning och man fick träffa en massa kompisar man inte träffar så ofta. 
Maten var god, gratäng och kyckling och kött spätt. Pajer och grönsakswok. Och bröllopstårta förstås.
Baren öppna lite sent kan man tycka, men det blev ändå en lyckad fest, pang så var det hemgång ;)

Grattis och lycka till 

  


RSS 2.0