Oj oj

   Shit va dumma personer det finns igentligen. Alla har rätt till sina åsikter men de kan ju tänka sig för lite grann först.
Har läst flera komentarer på Norran nu, och svarat på vissa, där folk har sagt bra och dåliga saker. Helt ok att ge beröm och ros till folk. Kanske en lite ris också, men man behöver inte börja utala sig riktigt illa.
T.ex tycka att den som sköt är en nöjesmördare, att vi bara skjuter hej vilt och likande.

Blir så less på alla "veganer" där ute som tror att jägare bara dödar för skojs skull. Skulle det inte finnas nån där ute som värnar om miljön och naturen på ett sätt som en jägare gör, ja då skulle snart det inte finns nån plats för varken oss männinskor eller de andra djuren. Ja vi är faktiskt ett däggdjur, fast många har glömt bort det framför skrivborden i betongjungeln.

Nuför tiden så vågar man ju knappt att utala sig i media längre för risken att bli mordhotad, som t.ex de som var med i vargjakten blev.

Låt oss säga att vi jägare inte skulle förvalta naturen genom jakt eller annan verksamhet, som vi faktiskt också håller på med. Då skulle det inte gå många år innan det inte längre finns rådjur, rävar skulle sprida skapp tills allt är smittat och dött, inte finnas utrymmen till eljuspår. Hela nauren skulle förinta sig själv.
Detta försöker vi jägare hålla i shack via jakt och utfodring. Då är även trafikolyckor, miljöskador och liknande inräknade i de kvoter vi tilldelas. Vi dödar inte för nöjes skull. Vi dödar för naturen skull. Sen att vi får mat att mätta våra magar är bara ett plus. Bättre att vara ute och skjuta en älg som med säkerhet äts upp, än att masslakta 1000tals djur för att slängas upp i frysdisken för att sedan kastas bort. (i vissa fall märkas om :) )¨Katter är inte att leka med för en hund"

   En hund kan möta många faror när den är ute i skogen. Speciellt jakthundar. Vargen kan ta dem, Björn kan ge sig på dem och en viss kissemissa kan ge sig på dem. Lodjuret är ett riktigt farligt djur för en hund att ge sig i lag med. Har en kompis som för flera år sedan hade tur att kunna "gå emellan" ett lo och hans finnspets.

Här är ett klipp från Aftonbladet som visar hur en hund utrustad med kamera får spö av ett lodjur. Denne hund hade tur att komma hem med endast nått bett.Björn skjuten i Drängsmark.

   Jaha, jag skulle nog ha köpt jaktkortet och farit ut och jagat.
Visste ju att det var sett en björn i närheten. Men nu är den fäld. Men som man brukar säga, en björn är rätt skygg. Inte lätt att upptäcka, så har man sett en finn det tio i närheten.

Nja, kommer nog att ta ett tag innan man får chansen att skjuta en björn. Men de blir ju fler de också, och här i Drängsmark har man sett flera varje år. Fast inte så här nära. Är bara dryga kilometern till skjutplatsen från där jag bor. Brukar gå en bit därifrån varje dag med Wolf.

Men nu ser jag fra emot den sjätte september, för då börjar älgjakten här uppe i Norrland."Den först björnen skjuten i Drängs, vad jag vet iallafall"

 

Bozz!

  Idag fick jag träffa Daniel och Ullas nya hund, Bozz. De var ute och busa med honom då jag kom på besök.
Han var riktigt nyfiken av sig och kom fram direkt till mig. Och nafsade mig på hakan. Aj, hade nästan glömt bort hur vassa tänder de har dessa smårackare.

Efter en stund gick vi in och satt honom i buren. Sen hämta jag in Wolf så de skulle få träffa varandra. Bozz var inte rädd för Wolf inte det minsta. Wolf var mer skeptisk då han fick sig en slicki-puss på munnen. Det brukar ju bara han ge inte få :D
Men det gick bra, fick se till så Wolf inte var för hårdhänt mot buren. De ville leka, men Bozz är alldeles för liten och Wolf lite för hårdhänt. Men de växer fort, nyss var ju Wolf så här liten.

De kommer att bli riktgt bra vänner tror jag.

 

 
Utställnig och kvällsbad.

   Idag har Wolf fått riktigt mycket miljöträning. Jag hade som sagt glömt bort att anmäla honom under semestern till shäferutställningen. Men vi följde med som miljöträning åt Wolf. Han var riktigt bra idag. Lite uppspelt ibörjan. Han skällde till i bilen rakt in i mitt öra, det hördes ska jag säga :D
Efter ett tag så vart han tilloch med urtåkad av att bara ligga och se på de andra hundarna. Men det gick bra.

Efteråt så for vi förbi djuraffären och testköpte ett annat foder åt honom. Han äter inte riktigt bra nu, så ska testa detta. Vill ju att han ska få öka lite till i vikt och muskler. Det ska nog gå bra. Han åt nästan ikapp med Cita iafton då vi testade planda i det nya i hans gamla. Han är annars riktigt försiktigt med det han stoppar i käften. Cita smäller det till så är skålen tom, Wolf han tuggar lingt tugga för tugga. Bra på ett sätt ändå.

Får se hur han äter de andra dagarna nu, speciellt morgonmålet. För ikväll före maten så har han och Cita även kört ett hårt simpass. Vi åkte till ljusvattnet och lät dem simma runt ett bra tag. Där är det ganska tvärdjupt, vilken lille Wolf fick erfara. Synd bara att det inte hamnade på film, såg riktigt komiskt ut då han plumsa i direkt från stranden ner i djupaste delen där han trodde han skulle bottna men inte gjorde. Flera gånger desutom. Sen kasta vi lite vedsträn som de fick simma ut och hämta. och Så var vi lite på hoppflotten och kolla läget.

Det var en riktigt fin dag idag, för oss som för hundarna.
Och tack för maten mamma, pajerna var jättegoda.
 


Springer..... inte..

   Har haft ont i mina hälar hela veckan nu, i BÅDA.... Fuck så jobbigt det varit under veckan. Har blivit lite bättre, men för gick smärtan över efter några minuter. Nu har den suttit i hela dagarna.
Igår orkade jag bara gå en kort sväng med Wolf på kvällen, sen somnade vi båda vid 20.00 och sov gott tills jag skulle upp igen och jobba.

Idag tänkte jag ta ut honom på en cykeltur istället, för då känner jag inte av smärtan. Det "började" skitbra. Innan jag ens hunnit ta fram cykel hade Wolf sprungit ut till vägen och börjat skälla ikapp med en "grå/ jämthund" (att jag aldrig kan lära mig vad som är vad). Karln med stora hunden såg lugn ut, men kvinnan med en lite rackare till hund såg mer skrämd ut. Fick Wolf därifrån men han aldrig be om ursäkt.

Men vi träffades senare på cykelturen, där jag fick ursäkta mig och Wolf. Det gick bra, de såg att Wolf är snäll trots att han kan se annars ut då han skäller på nån. Ett otyg han fått som jag försöker lära av honom. Fick veta att kvinnan var lite rädd för schäfrar, efter ett bett hon fått förr. Mätet gick bra, Wolf och lille voven fick nosa på varandra. Och Karln sa att det syntes på Wolf att han var en snäll hund.
När de sedan gick och jag skulle sätta mig på cykeln igen sa det pang. Wolf vill hälsa mer och sträckte lite för fort och hårt i springer-linan så den gick sönder, men jag gick och hämtade honom och nu är vi hemma.

Jag förstog att det inte skulle hålla så mycket. En tunn liten plastbit som ska hålla snöret i springerfjädern. Nu blir det att skaffa ett lite längre snöre som jag föster direkt på spingern. Är ju dåligt att de utan större problem ska kunna slita sönder kopplingen på en cykelmonterad koppelhållare. Den är ju gjord för att kunna stå emot en hunds slit utan att cyklisten ska dras med ner i diket.

Men nu är vi hemma, och Wolf har åtit upp sin mat, vilket han inte gjorde igår.  Puss på dig Wolfie :D

Havet.

   Tog med mig Wolf ut till älgtornet idag. Han var som en riktig raket i skogen. han ville med upp i tornet, men det är så trångt och brant upp så han fick stanna nere, även om han försökte ta sig upp :D 
Synd bara att det var så slaskigt. Wolf blev så skitig att jag bestämde mig för att ta honom till böviken och fråga om mamma ville följa med ut till havet.


Vi åkte till Byske och badade honom, och halva mig. Det var fullt med folk, men bara en hund. En liten pudel en bit bort. Men Wolf brydde sig mer om folket som låg brevid oss. Men då vi började bada honom så glömde han bort dem också.
Det var inte lika bra strand nu som sisst vi var hit. Inga "öar" ut till det att det blir djupare. Nej man var tvungen att vada ut, tiktigt långt ut, för att komma dit där han kunde sima lite. Men det var inte det lättase för honom, vågorna var ganska stora. men det gick bra.
När vi skulle fara ut och ta det sista doppet innan vi går till billen så kom det en schäfertik (troligen) som Wolf blev intresserad av, först skällde han lite på henne, sen kunde han inte släppa henne med blicken medan vi gick ut till där det var lagon djupt för att skölja av honom.

Sen hjälpte jag mamma att klippa gräset i Böviken, åt några kryddkorvar (vad de nu heter) den åkte vi hem till drängs."Fika paus"


"In och ut och in och ut igen" 
 

"Men oj, blev det ett hål. Jag lovar husse, jag trodde det var en kampleksak" :D

 "ps. Det blev inget "ett-års-pose"kort, eftersom det inte gick hitta nån bra plats att fota på"


Bättre sent än aldrig

   Har anmält wolf till en till kurs i lydnad. Lite sent, men bättre än aldrig. Så vi får se när det blir av. Han behöver få träffa lite fler hundar nu då Cita har flyttat och Ilo inte finns med oss längre. 

För nån dag sidan fick han träffa en liten sak hos grannen. Eller rättare sagt han smet dit. De fick lukta lite på varandra och kom snart överens och hon började bus riktigt hårt med stora Wolf. När vi sen bröt upp och skiljdes ville inte Wolf hem. Han grät den stackarn. Men han fick stå sig till på aftonen då vi åkte till Kålaaboda och fixa min dator. Där fick han leka med sin "bitch" Gabriel. Johannes började kalla Gabriel för Wolfs lille bitch då Wolf istort sett kan köra vad han vill med Gabriel utan att denne har nått att säga till om.

Har fixat uppgraderingar på datorn som Johannes bygde ihop, så nu kan jag köra på ett tag till. Och för Windows 7, det är sååå skönt att andvända. 

Och under dagarna från det att jag var i Kålaboda några dagar tills det att jag kom tillbaka och lät brorsan bygga ihop datorn har Alvin börjat att springa runt för fullt. Förr kunde han också gå, men ville häldre krypa fram. Men inte nu. Har inte satt in Iphone programet på datorn än så filmen får kanske komma in senare.

 

RSS 2.0