Kålaboda.

   Har varit i Kålaboda över helgen och umgåts med Johannes och Carro.
Vi har kört en hel del instanser i W.o.w och sett nån film. Alvin har varit ett riktigt yrväder. han hinner då vara överallt den lille rackarn.

Wolf och Gabriel har i stort sett inte varit oskiljaktiga. De har för det mesta fått vara ute, det går super att låta dem vara ute ensamma i Kålaboda. Inga hus eller väg i nån direkt närhet, de kan springa och leka på hela gården. Och vill de in så gör de som katterna, ställer sig på bron och jamar (skäller)
kattungar har de också, gulliga så saker. Alvin gillar dem men är lite ruff i hanteringaen, även om han försöker vara försiktig. Kattmamman gillar inte då Wolf kommer och vill se, men det kan man förstå. Hon känner ju inte Wolf.

FI for även iväg till en sjö och badade hundarna. Det var en fin badplats, med en brygga som bildade en barnbassäng. Wolf gjorde en riktigt lång simtur, simmade rund kanten på bryggan flera vändor. Det var nog lite panik i det. Han ville nog upp men hitta inte vars, trots att vi tryckte ner bryggan så han kunde ta sig upp.
Och detta bad har verkligen satt fart  på han fällning. Har kört igenom hand päls flera gånger nu. Kul att han blir av med vinterpälsen, mindre kul att han hårar ner överallt :D

Pappa fick fara in till akuten i söndags. Tur att det inte var allvarligare än det var. Men han måste trappa ner på allt han gör. Vi åkte upp i söndags jag och Johannes och hjälpte pappa färdigställa tjurkätten och matplatsen åt dom. Så inte pappa skulle måsta göra det själv.
Nu har han lovat att trappa ner, och inte ta fler tjurar efter dom här. Men det har han lovat förr. Men får hoppas att han skärper sig.

"Del av Wolfs fällning, och pappas "grill"-bitar"

 


Grodor i massor

   Igår då vi gick på natti-turen så såg vi flera grodor, stora också. Eller rättare sagt Wolf upptäckte dem. Hade inte han varit med så hade jag nog gått rakt på dom stackarna.

Massor var väll också att ta i, fyra stycken såg vi, fast bara på en kort sträcka. Wolf ville leka med dem, men jag tyckte det var onödig. Stackarna är ju så små.

Man upptäcker mycket då man går ute i skogen. En mass ekorrar, som brukar kasta kottar på oss när vi går förbi. Mycket fågel, mest trastar och gökar tror jag det är. Och en del korpar, men ingen orre har vi sett iår.
Och som tur är var det ett tag sedan vi mötte den sura häst-tanten i skogen.

Har också upptäkt att jorden ändras, eller det måste den ju göra. För jag har märkt att ibland så är samma sträcka olika lång :D
Kör med Runkeeper på Iphonen då vi är ute och går. En sträcka vi brukar gå är, få se nu, 4,5 km lång åt ena hållet. Fast om vi går åt andra hållet, ja då är den 3-4 hundra meter kortare.
Inte att lita fullt ut dessa gps sändare.

Snart måste man ta sig ut till jakttornet för att se om det måste göras nått åt det. Kanske en ny saltsten, kanske gallrar lite och en ny stol ska dit. Ska ha en snurrstol så man lätt kan ändra håll, då man har 13 skjutgator runt om hela tornet.
Sen börjar ju snart rävjakten också, måste ta några rävar iår så att rådjuren kan frodas. Vi har ju fredat rådjuren iår i mitt jaktlag. För hårt jakttryck från vissa i byn och en hård vinter. Flertalet djur gick åt så vi valde att freda dem ett år. Sorligt, eftersom det är den trevligaste jakten. Iår får det bli mer räv, gås och annan fågeljakt. Och så förståss älgjakt. Får se om det blir lika intensivt som förra året, då jag fick skjuta mina första älgar. Tre stycken på första jaktdagen. men jag har ju fått ett bra pass nu.

  

  

"Min första älg, ingen jättetrofe, men första""Cita fick följa med ut och hämta tjuren, men fick tyvärr vattenexem på köpet, stackars flicka"


Ingen hemma.

   Idagringde jag kommunen om hundgården. Vet inte riktigt hur det är gällande bygglov. De som vet var på semester så jag fick inget svar. Han jag pratade med trodde inte det skulle behövas, men kunde inte lova nått. Får höra med grannen nån dag, de har hundgård.

Köpte schampo åt wolfie också, ett som påskyndar pälstappningen, han har nämligen inte släppt all päls, nästan ingen alls. Men har har en fin päls, men oj va varmt det ska måsta vara. Får se om det blir badning snart, ska till min syster i Piteå snart, och då blir det att ta hundarna ut i älven/badplats och låta dom doppa sig.


For förbi i Böviken för att hälsa på min käre mor idag, efter att jag hade varit och handlat. Men det var ingen där, inte heller i Frostkåge. Helt bortblåsta. Ska ringa och fråga henne vars hon håller hus då man kommer på besök :D
Jag som hade köpt en sån där skruv man sätter i marken och en lina, så man kan ha Wolf koplad då vi är där.

Nu ska vi ut en sväng, sen blir det kvällsmat för "lill"-hunden :D"Cita och Wolf, Byske maj 2010"


Balningen klar.

   Igår gjorde vi klart balningen, eller det kanske är 10 balar kvar ifall pappa slår ut på heden.
Skönt att det är bortgjort, har haft och har nått skumt med höger ben/knä. Hoppas det bara är överansträngt och att det går över nu då man har hoppat klart in och ur traktorn.
Igår var det extra tungt, vi gjorde drygt 80 balar på en gång. Brukar bara köra runt 15-20 balar i stöten, men han hade låtit balat allt så då måste det plastas innan balarna tar värme av reaktionen. Var lite sne på pappa för det, och sa att ha skulle få fixa andra hälften med hjälp av nån annan.  Men det slutade med att han tänkte göra det själv, så jag fortsatte att hjälpa honom. En hel dag tog det, men nu är det gjort.

Wolf fick vara med hemma med mamma som kom och var med honom, trots andra planer. Du är så snäll som ställer upp, tack. Och tack för att du planterade smultonplantorna, annars hade de nog aldrig fått komma i jorden. Tack även för att du tog tag i min "stora" tvätthög.

Idag ska vi fara till Piteå och äta surstöming hos min syster. Wolf kommer bli glad att få träffa Cita igen. De ses ju inte så ofta nu då de flyttat dit.

Nu ska det väl snart börjas på med byggandet av hundgård, pappa får hjälpa till nu när slåttanna snart är slut.
Har även beställt en bilbur, en dubbelbur med specialmåt på dörrarna och en flyttbar mellanvägg. Allt detta för att kunna ha två hundar bak i bilen ibland. Ska bli skönt att kunna lämna bagagen öppen då man hag Wolf med sig. Men tyvärr då blir det inget förrn tidigast v33 då målaren vissa hade tagit ut semester till dess.

Ett år.

   Idag är det ett år sedan jag och Sandra började åka ner mot Habo för att hämta lille Wolf.
Tiden går fort, nu är han stor.

 Träffade en lite schäfervalp på djuraffären idag. Det var ett tag sedan volf var så liten, men wolfie var mycket finare... ;P
Wolf fick stanna hemma medans jag for till stan en snabbis, är onödigt att han måste följa med jämt, speciellt i denna värme.
har visst varit en dödsolycka i boden, några norrmän som varit på High Chaparall i fyra timmar, och haft hunden i bilen. Stackars hund, oj va den ska ha lidit fram till sin död.

Imorgon måste jag klippa gräset, och kanske vi far och badar... iallafall Wolf :D


R.I.P Ilo

   Fick just det sorgliga beskedet att Daniel och Ullas hund Ilo har fått lämna jordelivet.
Det är jättesorligt, han var en så fin hund och en del i att jag verkligen skaffade mig en egen hund.
Han har haft en tids problem med magen och nu har han fått somna in. han har inte längre ont, men han lämnar ett stort tomrum, framförallt i sin mattes och husses hjärtan.

Wolf kommer att sakna honom nästa gång han träffar Daniel. Och jag saknar honom redan.

                                                                 " Ilo, vila i frid! "

 


 


RSS 2.0