Kram på dig mamma!

   Grattis på morsdag mamma. Du är bäst.
Du kommer att få en blomma av mig då du komer tillbaka.

En stor kram mamma, älskar dig.


Klippt gräs

   Idag klippte jag gräset för första gången i år. Klippte i Böviken och hemma.
Jag tror inte att jag har klippt sönder några blommir eller buskar hos dig mamma, och jag sparade några gräsliknande växter vid stengången. Det kanske bara är ogräs, men jag sparade dem utifall att :)
Men det är inte röjt.

Sen har jag ställt av gammeln idag, för annars har jag måst försäkra den igen. Men jag har också såld den.
Inte mycket pengar, men den är såld. Nu slipper den stå här så värst länge till.

Idag gick det ganska bra att cykla, men Wolf är alltid av nån orsak alltid lite slö av sig medans vi far bortåt. Men då vi vänder hemmåt, ja då springer han på utmed mig.
Kanske är som grannen sa, att kanske han är orolig hur lång bort jag nu ska ta med mig honom, och att då vi vänder hem vet han hur långt det är kvar :D


ikväll blir det bio men Johannes, Carro och Sandra. Vi ska se Robin Hood. Allla som sett den säger att den är riktigt bra. Så vi hoppas på att det stämmer.

Spår.

   Det har varit en händelserik helg för Wolf.
Först så fick han för första gångnen bada i havet. Det tyckte han om, simma kunde han då i allafall.

Sen fick han lära sig vad häststängsel är för nått. Det var nog inte en lika rolig upplevelse. Tur att Johannes och Carro inte har så hög spänning i tråden. Men jag har alldrig sett han så som då det hände. Vi satt inne och Sandra var ute hos hästarna. Wolf ville nog också hälsa på så han gick rakt på tråden. Vi vet inte riktigt hur det tog, om det var svansten eller så, men troligtvis var det nosen. Hörde bara hur han började yla och skrika. Då jag tittade ut så såg jag honom springa och krypa snabbt fram i en vid båge på gräset samtidigt som han ylade med hela gapet öppet. Stackars liten.

Idag däremot så har han hjälpt mig kratta lite löv sen legat och myst med mig och mamma i Böviken.
På aftonsidan så kördi vi ett spår med honom. Det första riktiga spårförsöket med lina och klossar. Vi tänkte köra några med honom, men om det går fint skulle sluta då vi är på topp. Det blev ett spår :D
Han var så duktig, en enda gång vände han sig om och avaktade. Han började tillockmed att spåra innan vi kom fram till starten och vi hade inte ens fått på honom selen. Jag är så nöjd över "lillkillen"
Detta var ju bara ett rakt och ganska kort spår, men han kan säkert köra större och vinklade. Men man ska ju börja från början.

Nu ska vi gå och sova, Wolf ligger redan :P


 

"Puss på dig husse" 

 


Havet.


  Nu har Wolf fått göra sitt första riktiga dopp i det blå.
Var iväg till Byske och där fick han springa runt med Cita. Himla fin strand, mycket pinnar som de kan leka med och långgrundt. En bra hundstrand helt enkelt. Lite stökig för oss människor, men det finns grillplats och rum för filtar på stranden. Vill man ha det bättre får man fara över till andra sidan, till havsbadet, men där får man inte bada hundar överallt.

Wolf var ingen badkruka, han tvekade inget då vi släppte av dem och lät dem springa ut i vattnet.
Kastade även ut en pinne ganska lång ut så de inte bottnade. Wolf for iväg som ett skott, och då han inte bottnade så simmade han ut efter pinnen. Ingen panik, då han alldrig förr har simmat.

De har haft det bra idag, Wolf och Cita. De har njutit av att få springa i vattnet i denna värme.

Imorgon blir det Kolaboda och grilla, då får han träffa Gabriel och busa.

 

"Wolf och Cita"

 

 

"lite skillnad på förra sommaren och nu"

 

 

 

 


Morrn.

   Vaknade idag när Wolf stog och slickade mina fingrar halv fem.
Tog oss en morgonsväng och kissa och poopa. Nu blir det frukost.

Senare i afton ska vi fara till Byske och besöka hundstranden. Vi får se om Wolf tar sig ett bad eller inte.
På kvällen ska vi lägga ut det första riktiga spåret åt Wolf. Får se hur det går.

Igår fick han testa Citas agility hinder igen. Han hade hoppat tidigare på dagen, men nu då husse ville se så tyckte han det var onödigt att hoppa då man kan gå runt.
Tunneln däremot gillade han. När han fick testa den förra sommaren så var han duktig men lite tveksam i början.
Nu gick det knappt att hålla honom från att riva sönder tunneln. Han sprang in och ut och vände runt i den och höll på. Han var som besatt.

Lägger ut en lite fil på honom, men här har han lungnat ner sig rejält. :DSvalkande snöhög.

   Grannen har en snöhög kvar, den ligger mellan mig och honom. En hög som förr var stor och nu riktigt liten.
Men Wolf gillar den. I denna värme vi nu fått så har han den som kylande viloplats då och då. Synd att den snart är borta. För han kommer nog att sakna den.
Snart får vi börja ta oss till sjön här i närheten och svalka oss. Eller han, för jag är en badkruka.... då solen legat på hela sommaren så kan jag ibland doppa mig :P


Lyckad 30-årsfest

   Tack till alla som kom på min fest i helgen. Tack till Er som fixade allt och tack för det underbara vädret.

På fredagkväll tänkte jag fara till mamma i Böviken, men då såg jag att mamma var i frostkåge. Där var jag inte välkommen in och jag förstog att nått var pågång. Men aldrig att det var en sån tillställning.

Först vaknade jag och rasta Wolf tidigt på morgonen. Tur var det för kl 08.00 kom Sandra och Gustav och väckte mig (hade lagt mig igen) och jag fick ett kuvert, fick ett för varje ny ettapp under dagen. Sen dök Johannes och Henke upp. De tog mig på lerduveskytte med en "jäger" i strupen. Jag vann den lilla tävling vi ordade. fast det blev skiljeskjutning mellan mig och Henke.

Sen åkte vi till Max för ett mål mat. Sen bar det iväg för klippning av mitt långa hår.
Efter det blev det klättring på KFUM utevägg. Det var kul, men det bev bara en sväng upp för mig. Mina armar var inte riktigt med. När jag var högst upp så hade de ett eget liv :D

Tog lite kortare tid på klätterväggen än planerat så vi bestämde oss för att köra lite minigolf. Men det fanns inte en enda bana som var öppen ännu, så det blev stackrönnan för hela slanten. Där slog vi några bollar. Det gick sisådär, menn det var ganska kul. Kanske man skulle ha skaffat sig några billiklubbor och kört lite "moderatbandy" oftare. kanske på en riktig bana :D

Sen duscha vi på Aurum, där jag höll på att dräpa mig i duschen. De hade hur tvära och djupa lutningar till golvsyfonerna.

Sen åkte vi iväg mot Drängs. Och oj, där var det fullt med folk. Runt 27 av alla kompisar och deras barn var där och tog emot mig. Det hade jag inte räknat med. Jag blev så överraskad att jag knappt visste vad jag skulle göra.
Vi grillade och drack en del dryck (lite för mycket ;P ) och hade det riktigt trevlig.
Wolf fick vara med på ett hörn, fast först fick han sitta fast i långkopplet. men senare på kvällen fick även han löpa fritt. Han skötte sig fint, och oj så fin han är mot barn. Jätteförsiktig.

Fick lite presenter. En riktigt fin hemmagjord kniv att ha till jakten, Mogergs kokbog, pengar till en bilbur till Wolf (mamma tycker jag ska köpa ny dammsugare) och en flygtur med trikeflyg över byarna.
Förr, på min födelsedag hade jag ju också fått en ny klocka och en spabehandling.

Tack igen för allt, jag är så glad för allt och tycker allt var riktigt lyckat.
Tack igen allihopa. kram på er allihopa.  
Prommis med oskar och harar.

   Var ut på en uppfriskande skogspromenad idag, jag och Wolf.
Vi gick till stugan på heden och tillbaka. Hem genade vi lite rakt genom skogen. Det tyckte Wolf var kul. Han fick upp ett sånt där il, där man tror han ska springa rakt in i ett träd :D

Just innan vi kom fram till stugan så började oskar att låta, Wolf reagerade direkt. Ställde sig alldeles stilla och tittade ut mot det håll den mullrat. De måste nog känna på sig sånt här. För det var knappt att mna hörde mullret, och då nån skjuter på skjutbanan då bryr han sig inte. Men men, han var då inte rätt för oskar. bara lite fundersam.

Det kom lite regn, men inte med än att man just och pass blev lite blöt. Jag såg en hare hoppa i skogen. Wolf såg den inte för han var uppdagen med att lukta i skogen på andra sidan. :D

Nu ligger Wolf och vilar sig på hallsgolvet. Det får han gott göra, för idag åt han upp all mat på morgonen, sen har han ju sprungit runt i skogen i nästan två timmar.

 

  

 

 

 

 


Kort promenad blev lång.

   Tänkte ta med Wolf på en kortare promenad innan han skulle få mat.
Halv tio gick vi ut för en vända i skogen. Nu drygt två timmar senare är vi tillbaka.
Först tänkte jag att vi skulle ta den förr igensnöade vägen mot frostkåge och följa den en bit. Men det slutade med att vi höll till höger varje gång som den delade sig. Först kom vi fram bakanför Arons, men vi fortsatte vidare i samma anda. Tillslut kom vi fram till Stålberget, vi kom upp bakanför Lindholms.

Vi hälsade även på Daniel och Ilo. De lekte eller rättare sagt jagade varandra en bra stund. Wolf var riktigt slut.
Daniel visade även en bur från stellaburen, de ser riktigt bra ut. Kanske man beställer en därifrån.


Tonat rutorna och tatt en kort cykeltur.

   Idag blev det som sagt sol och fint väder.
Först på morgonen tog jag och Wolf en runda i skogen och hälsade på Kent, som håller på att lägga nytt tak på deras hus.

Vis lunch så började jag att sätta på solfilmen på min bil. Det var inte det lättaste. Tur att Sandra kom förbi då det var dags att sätta fast filem på den störsa rutan.
Resultatet blev inte riktigt 100, men det duger. Wolf kommer kanske att nosa sönder filmen såsmåningom och då blir det nog att köpa nytt eller lämna in bilen.
Jag hade också film att sätta på pasagerarrutorn men det gick inget bra, så jag skippar dem. Räcker gott att ha på bagagerutorna, bara Wolf får det svalare.

När Sandra var här så passade vi på att montera springern på min cykel. Tillslut så satt den där och jag tog fram cykelstället. Tänkte ta med cykel och pumpa däcken. Men då hade jag ju inga spännen att späna fast den på stället. Tur Sandra fråga mig om jag inte hade såna där snabbspännen på däcken. Klart jag har det, men det är lätt att glöma bort :) Så jag tog lös däcken och tog bara med dem då vi för till Kåge.

Hälsade på mamma i Böviken på vägen hem. Bjöd henne på glass, och tidningen. Men den hade hon redan köpt :D
Wolf var sugen på att leka med sin nyfunna kompis. Tur man gick emellan. För grodan hade nog inte mått så bra efter att Wolf lekt med honom. Wolf rörde den då inte, så han kan få en gopuss ikväll också :)

När vi kom hem tog vi oss ut på en cykeltur. Bara en kortis, och det gick bra.

 


Grattis Wolf på ettårsdagen.

   Idag fyller Wolf år, ett stort grattis till dig.
Firade honom med att springa en runda då vi kom hem från helghandlingen.
Av mamma fick han en liten kampleksak.

Ska visst vara fint väder i helgen, så jag ska försöka att montera solfilmen på bilen nån dag.
Idag köpte jag även en låda med lock att ha i skuffen. Bra att kunna ha grejer där bak utan att Wolf kommer åt dem.

 

Grattis!!!!


Överskrift, kommer inte på nån...

   Idag har jag knapps känt av hälen, fast då har jag haft två gelesulor i arbetskorna. Blev lite trångt så ena tån klämde lite grann. Måste fara in till stan och hämta ut ett par nya arbetskor, de jag har är ändå sönder.
Synd bara att det inte funkar att ha med geledämpning inbyggd då vi arbetar i sån hetta. De mjuknar och missformar sig. :(

Idag fick Wolf sin avmaskningstablett. Det gick fint, han märkte aldrig av att han fick nått konstigt inbakat i leverpastejen.
Vi träffade också på svartlabben i skogen idag. Wolf började skälla lite. Han stannade då kvar hos mig trots att han var okopplad. Det var ju bra. Men jag kopplade honom och platsade honom. Tänkte att de kunde ju få hälsa på varandra. Men tjejen med labben tog en omväg runt oss i skogen. Hon sa att han var lite rädd. Synd, inget hund tricket idag inte ;P


Nya skor.

   Idag åkte jag in till stan. Tänkte köpa nya skor. Fan vad det finns att välja. Det blev två par. Ett för att jogga och gå med Wolf och ett för att ha till vardags.
Det var extrapris på skorna men det slutade ändå på 1700 spänn.. 8/

Idag blev det ingen springning, benen var rätt så tunga från igår :P
Wolf fick en blandning av fodersorterna, 80-20 typ. Han åt utan att tveka. Som belöning fick han smaka en bit pastej. För imorgon sks jag nog ge honom hans avmaskningstablett ;)


Joggingtur.

   Idag fick Wolf sin ettårsspruta. Han tog det lungt, men var lite ängslig i början. Han har det lite jobbigt just nu. Han känner nog lukten från Cita hela tiden.
Veterinärerna tyckte att jag kunde ge honom en p-spruta eller kastrera honom. Huva, inte ska wolf få sina kulor borttagna. Om han blir duktig och får bra rönkenresultat så kanske man vill föra hans gener vidare.
Men som tur är så är Cita bara i löpen var nionde månad, och hon löper i två veckor ungeför. Den tiden kan de hållas isär om det blir för jobbigt för dem båda.

När vi kommit hem så tog vi oss ut på en jogingtur. Den första på riktigt länge för mig.
Det var ganska skönt faktiskt.
Måste bara införskaffa mig ett par riktiga skor (ej köpta på Ica Maxi), för jag har troligen dragit på mig en hälsporre nu. Och det är inte skönt.

Lite förr- och nubilder på ettåringen.
(till sommaren ska vi fara till stranden och ta ett "före och efterkort" på det som jag fick i julklapp av Sandra)

   


"Wolf nio veckor""Wolf ett år"

(ps. foppatofflorna leverkvar ännu ;P)


RSS 2.0