Jaktmöte

   Ja idag har vi haft jaktmöte i Frostkåge. Det bjöds på te/kaffe och smörgåstårta.

Vi pratade om lite om älgtilldelningen och rådjursjakten i byn samt lite om Lodjur och mårdhundar.
   Vi har i år lika stor älgtilldelning att skjuta som i fjol, d.v.s 4 vuxna och 5 kalvar. Sen ska vi nog gå ihop med grannlagen om att få jaga eventuella Lodjur över större ytor över gränserna.
   Sen har det visst varit iaktagelser av Mårdhundar runt området så man får vara på sin vakt, de är hör nämligen inte till den Scandinaviska faunan och sen är de riktiga smittobärare av skabb och liknande. Ser man ett ska det tas hand om direkt.
   Det trevligaste beslutet var att vi har släppt lite på vårat gränstal på Rådjur. För har vi haft  så att vi bara får skjuta ett per jaktkort som man har. Det är fritt antal igentligen men vi har alltid haft ett djur per kort i vårt jaktområde. Nu ska vi får skjuta ett vuxet och två kid, eftersson det börjar vara alldeles för många djur i vårt område nu. 

   Sen har Kent fått igen sin bösse nu, som han har haft bortlämnad för att få en ny kolv tillverkad. Så nu kanske det blir att fara ut och jaga Bäver innan det är slut på sesongen.....

"Snygg, hoppas den går bra nu :)"


Kommentarer
Postat av: Caroline

Hehe, jaså du har oxå långa fransar, det har min lillebror oxå, han har alltid fått höra av tjejkompisar att dom skulle döda för att få sånna ögonfransar :D

Så den har påbrå från två håll iaf!

2009-04-30 @ 07:16:34
URL: http://linusidah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0