:(

   Ingen bil...
Drog inte in min skitbil till stan idag, och har bett pappa avboka tiden vi har imorgon.
Bilen vill inget, och jag vill ha lyse om vi ska boxera den två mil. Sen så lär ju rutan imma igen.

Oj va jag är sugen på en ny bil nu.....

Sen är det nått fel på mammas bil, troligen samma som det var på Åland. Så just nu har jag ingen bil.
Imorgon åker jag med en arbetskamrat till jobbet, de har plats över då en är pappaledig.

Hoppas nu bara att vinterna ska ta slut, och att blian kommer. Imorse var det -33 grader här brrrrr
en vargs naturliga föda.....

   ... ikväll då vi var ute och gick så såg Wolf en hög renar i skogen. Knapps så man såg dem i mörkret. Wolf skällde inget men var intresserad av att följa efter dem. Luktandes efter dem i dikeskanten och ibland ett skutt ut i diket, han tyckte helt klart att det luktade gott. Måhända det vattnades i käften hans. Varggenerna är kanske inte så utspädda ändå :D
 
Ne, jag tror nog han ville leka med dem, han har ju träffat dem några gånger nu, och säkerligen har han lärt sig hur de luktar.Idag skulle jag köpa ett garn extra åt mamma så det inte dar slut. Men just den färg jag skulle ha var slut, åkte runt på tre affärer och alla var utan just den färgen. Snacka om osis, fast mamma tror nog att det ska räcka det hon har.

På torsdag ska min bil in på El & Disel, hoppas det löser problemet. Nu återstår bara att ta ner bilen till stan. Blir inte roligt eftersom den inte startar. På onsdag blir det nog att boxera ner den. usch


Raketer.... nu?

   Sedan jag visade Wolf de nytillverkade släpvagnskåporna som ligger vid vägen, så vill Wolf dit och undersöka.
Kör lite "skumma" ljud med honom då. Första gångnen gick han ut direkt men nu kan stannar han kvar under dom tills jag vill ha ut honom. Jag slår lite lätt på dem så det blir ett litet dånande ljud.
Sen lekte vi med "spengummit" eller vad det nu heter. Under leken så började jag låta i den. Det TYckte Wolf var lustigt. Satt och iaktog mig länge, med huvudet på sne :)

Sen på kvällen, vem och varför skjuter man raketer nu. Det började smälla i rutorna, lät som då småfåglar flyger i i rutorna. Tittade ut, då var det nå av grannarna längre ner som sköt raketer, kanske 80meter bort. Wolf kollade ut. Han brydde sig inte om ljuded så mycket men skällde på stjärnklottet som blev. Han tog det lungt efter ett tag trottts att de forstte smälla raketer.
Det var då tur man inte var ute och gick med Wolf just då, för vi brukar gå förbi daär ibland.
Men jag undrar nu bara vem som skjuter nu. De har då inte tänkt sig för att det kan finnas hundar som kan vara rädda för eller bli rädda för raketer.

Fint på framsidan.

   Mamma passade på att sitta ute i solen på framsidan idag. Där var det hyffsat varmt och skönt.
Wolf fick följa med ut och vara med henne. Han fick en morot att gnaga på, men det blev en hel del lek först.
Min busiga lilla vovve.

Här är några filmer:
Sommar... NU

   Vill inte had mer snö och isande kyla. Lite sol och gröna ängar vill jag ha.

Igår var mamma och Sandra här och vi såg Lets dance. Mamma tyckte det var kallt så hon körde värmeljus i massor. Vi höll på få värmeslag kändes det som.
När jag och sandra var ute och gick med hundarna så tyckte vi inte det kändes så kallt. Tills vi vände oss om och gick tillbaka, med vinden i andsiktet brrrrr....

Köpte även var sitt "handfree"-bälten, skönt att kunna springa med hundarna och ah båda händerna fria.
Jag prövade mitt igår. Det funkade skitbra, kändes knappt då Wolf drog i det. Men det blev inte mer än kanske 50meters testsprint. Säger då det, tur man har starka ben. Det var halkigt som smör, jag föll två grr och första gånger var det nära att det kunde ha slutat illa. Jag var oförberedd och föll hårt och tog emot mig med handen. Kändes som att jag knäkte handleden, men ömheten gick över i skratt anfall.
Jag kände mig som en snowboard åkare utan hanledskydd, men som sagt det gick ju bra. Andra fallet blev bara ett glid, för det var då jag försökte stanna :) Ska nog börja andvända broddar på skorna.

Men men, trodde jag skulle känna av lite ömhet i handleden idag, men inte. Det känns som vanligt.
Jag har ramlat många ggr under mitt liv, men har aldrig brytit någonting. Måste vara all mjölk man druckigt!


Bil skrället..

   Nu börjar min bil bete sig som en gammal senildement...... då man slagit av bilen tror den fortfarande att den är igång :D
Jag for till stan för att handla, stänger av bilen men fläkten forsätter som inget hänt.
Prata med Göran och Daniel, de sa att det troligen är ett problem i tändningen eller i säkringarna. De tyckte jag skulle "nolla" den genom att koppla bort bateriet ett tag, för att se om det möjligen hjälper ett tag. Men jag hann haldrig testa. För jag svänge in hos mor och far för att hämta Wolf och äta semlor och då jag skulle hem så var bilen död. Inget stret i batteriet. Jag fick lov att låna mammas bil hem och till jobbet imorgon.


Kanske ett tecken på att skruttbilen vill bli pensionerad och utbytt mot ett bättre åk. Det skulle både jag och Wolf vilja, eftersom bagaget börjar bli trångt och jag saknar AC. Fattas bara en grej..... PENGAR  ;P


Bebis..

   Idag var det fint väder. Jag och Wolf tog oss en tur efter skoterspåren i skogen.
Vi såg inga renar men en lapp, jag menar same, kom med skoter. Träffa Tomas med sina döttrar i skidspåret.

Tog en sväng förbi Kent och kolla in deras lilla dotter. Wolf fick sitta på bron. 

På eftermiddagen for vi och handlade, och Wolf fick en fotboll att leka med. Får se hur länge den håller ihop, innan den får kasseras. Han börjar ha ett bett nu som heter duga. Hans favorit leksak som han haft från start, en kampboll med snöre, har hållit ihop till för några dagar sedan. Det var kavalite det. Han fick ett kampsnöre av Sandra i julklapp, det gick sönder direkt.
Appropå leksaker. Tycker inte det borde få säljas leksaker åt hundar (el. barn för den delen) där man måste hålla uppsikt på dem hela tiden. Wolf fick en "gris" som han tyckte var skitkul, den var av silikon och lätt som en riktig gris då man bet i den. Den var den ända "pip" sak jag hittade som inte hade ett hämskt ljud. Men efter ett bra sak, flera veckor, så hade han bitit hål i den. Vi plocka då ur den en massa konstglord bomull som inte är så bra att att svälja. I grisen hitta vi även ett par "kattstrypare" som var lösa. Fy fy, inte bra.

Men men, han gillar då den nya bollen. Den är inte fullpumpad så han kan bita tag i den och hämta den då den kasstas.

"Igår träffade Wolf på några renar i dagsljus, förr har det varit genom
bilglaset eller då det varit bäcksvart ute. Det gick fint. Han satt lugnt och
stirrade, lite grymtningar bara"


"Wolfs nya boll"

Utställning i Jokkmokk.

   Idag var jag, Sandra, Alexandra, Gustav, Cita och Wolf på hundutställning i Jokkmokk. Det var en bra bit att köra men det var det värt.

Det gick jättebra för båda hundarna.
Cita fick etta i individuellt och kom två i gruppen, Wolf kom också tvåa i sin grupp och även han fick en etta på idividuella.
Det var Wolfs första utställning någonsin, men det gick hur bra som helst. han var fin i ringen och domaren gav honom fina komplimanger. Tyvärr så var jag så inne i hans spring i ringen att jag glömde helt bort att ta kort på honom. Det blev lite kort på Cita däremot, fast inte så bra skärpa.

Det ända negativa var att kontrollanten var lite vimsig, fast hon var kanske ovan vad vet jag. Hon såg först inte datumet på vaccineringen, sen antydde hon att Wolf inte hade tagit sin ettårs vaccinering. Hmm, men hallå, han är ju bara nio månader :P. Sen hitta hon inte chipet trotts att det var hittat. jaja, det var glömt och förlåtet då Wolf fick så fina omdömmen och resultat.

På vägen hem, kört min rara lillasyster fel. För andra gången. Vi hamna nästan i Moskosel.
Vi åt Pizza med Gustavs föräldrar och syster. Missa djurafären öppettid med sju minuter.
Sen for jag hem med Alexandra. Vi hämtade upp mamma i Frostkåge, men jag var så trött så mamma fick köra bilen. Vi åkte till Stan och firade Kim med att äta fläskfile.

"Wolf"                    "ringen"                      "Cita"
   


"ett glädjeskutt"


Hej...

   ...det var ett tag sedan sist. Ska försöka uppdatera lite från och med nu. Följa Wolf och mig i våra liv.

Har inte blivit av att skriva så mycket sen min bror Peter blev jättedålig och inlagd. Vi åkte ner till Åland för ta säga farväl. Det var inte lätt, men skönt att få göra. Den 19 december 2009 gav hans kropp upp för canserns grepp och han fick somna in hemma med sina barn, bror och mamma brevid sig.

Mamma, du ska ha en stor eloge för ditt stöd och tröst du gett honom och hans barn under de sista månaderna som du bodde med dem.Julen blev för mig, trots den stora tomheten av att vara utan mamma på julen och Peters bortgång, den bästa jag kan minnas på flera år.
Jag tillbringade nästan hela julledigheten med min lillebror och hans familj i Kålaboda. Vi spela spel, såg biofilm umgicks och hade det bra. Wolf lekte med Gabriel och Alvin åkte runt med sin gåstol.

Och nu är livet tillbaks på dess urspungliga spår. Jobb, helg, jobb, helg o.s.v  :)"Vila i frid Peter"


RSS 2.0